Sedmdesátník Laufer chystá česko-slovenské turné, doutníky kouří už jen rekreačně

07.10.2009 | Revue

Zpěvák Josef Laufer, který letos v srpnu oslavil sedmdesátku, si včera (5. 10.) ke svým kulatinám nadělil jubilejní koncert v Divadle Hybernia.

"Zazpívám všechny své největší hity, jako například Sylvii, Supermana či rockové pecky a pozval jsem si jako gratulanty i několik přátel," prozradil Laufer těsně před koncertem.

Laufer sice zpívá v muzikálech a na mimopražských akcích, ale v hlavním městě měl poslední koncert před 15 lety.

"Pěkně to utíká, ale nelamentuji a jsem pohodě. Nikdy jsem se nehonil za kvantitou. Musím ale přiznat, že mě velice mile překvapilo, že je Divadlo Hybernia absolutně vyprodané. Měl jsem trošku obavy, o to víc jsem nadšený," potěšeně konstatoval zpěvák, jehož vzorem, jak tvrdí, byl, je a bude Tom Jones.

Ten v našem hlavním městě zazpívá desátého listopadu, ale Josef Laufer do O2 Arény nepřijde.

"Strašně mne to mrzí, ale mám sjednané účinkování na Slovensku. Tom je má krevní skupina a poslouchám ho rád," svěřil se milovník doutníků. "To je pravda, doutníky jsou moje slabost. Zatímco dříve jsem pálil jeden za druhým, teď už jsem jen rekreačním kuřákem. Tělo si o to samo řeklo, a tak mu nechci odporovat. Už u mne začíná platit ono okřídlené ´zdraví především´," dodal se smíchem Laufer.

Ke své sedmdesátce uspořádá i česko-slovenské turné. Šňůru zahájí 30. října v Brně a skončí koncem listopadu v Košicích. Koncerty "potáhne" sám, bez hostů. "Bude to docela záhul, ale ty dvě hodinky na pódiu určitě zvládnu. Nejsem žádná trasořitka," dodal Laufer bojovně. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.