Recept na vegetariánský boršč

12.5.2010 | Gastronomie

Milovníci masa nám tento recept jistě nemilosrdně zkritizují, ale věřte, že bezmasý oběd vůbec nemusí být špatný!

Recept na vegetariánský boršč:

Suroviny:
3 větší mrkve
3 červené řepy
¼ hlavy zelí 
1 lžíce octa
1 cibule
1 kostka zeleninového bujónu
nové koření, bobkový list
1 kelímek zakysané smetany
kopr na ozdobu
sůl

Postup:

  1.  Mrkev, zelí a řepu nakrájíme na středně velké kousky, cibuli na kolečka. 
  2.  Zeleninu vložíme do hrnce, přidáme koření, bujón a sůl, zalijeme vroucí vodou.
  3.  Vaříme, dokud není zelenina měkká.
  4.  Zahustíme strouhanou syrovou bramborou a dochutíme lžící octa. 
  5.  Podáváme s kopečkem zakysané smetany a snítkem kopru.
  6.  Jako příloha je vhodný tmavý opečený chléb.
  7.  Polévku lze zjemnit přidáním 2 lžic másla.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na polévky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.