Recept na sobotní oběd? Rajská omáčka!

29.4.2010 | Gastronomie

Máte po náročném pracovním týdnu konečně trochu času, abyste si uvařili klasické české jídlo? Přinášíme Vám recept na výtečnou rajskou omáčku!

Rajská omáčka:

Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
směs kořenové zeleniny (celer, mrkev)
rajský protlak dle libosti
pepř, skořice, bobkový list 
cukr, sůl

Postup:

  1.  Na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku, přisypeme kostičky kořenové zeleniny a orestujeme.
  2.  Přisypeme koření se solí. 
  3.  Zalijeme protlakem a vývarem. Zahustíme moukou důkladně rozmíchanou v troše vody.
  4.  Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.
  5.  Omáčku lze zjemnit trochou smetany.
  6.  Podáme například s plněným paprikovým luskem a bramborem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.