Připomeňte si recept na bábovku

04.05.2010 | Gastronomie

Chcete své rodině nebo pozvaným přátelům připravit příjemné nedělní překvapení? Pak si s námi připomeňte recept na třenou bábovku!

Recept na bábovku:

Suroviny:
5 vajec
200 g tuku
250 g cukru
100 ml mléka
400 g polohrubé mouky 
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citronová kůra
1 lžíce rumu
špetka soli
30 g kakaa
50 g rozinek 

Postup:

  1.  Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2.  V misce utřeme žloutky s cukrem, přidáme kypřicí prášek, citronovou kůru, rum a sůl.
  3.  Postupně vmícháme mouku a přidáváme mléko.
  4.  Těsto rozdělíme na dvě části. Menší část (cca 1/3) smícháme s kakaem, do té větší přidáme rozinky. 
  5.  Do formy nejprve nalijeme 1/3 rozinkového těsta, pak kakaovou část, a nakonec zbývající třetinu rozinkového těsta. 
  6.  Pečeme v předehřáté  troubě asi 45 minut.
  7.  Po vychladnutí vyklepneme a posypeme moučkovým cukrem. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na moučníky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.