"Prezident? Můj známý z vinice," vysvětluje John.

23.10.2009 | Revue

Paparazzo, který poskytl fotografie údajně zachycující tajnou návštěvu prezidenta Václava Klause u Radka Johna, sám skočil na špek.

Jak jsme vypátrali, muž, který se české hlavě státu opravdu podobá, je známý bývalé hvězdy TV NOVA a za Johnem přijel na skleničku vína.

"S prezidentem Klausem jsem se potkal několikrát, ale nikdy u mě ve sklepě," dementoval John se smíchem fotografie zřejmě amatérského paparazza, který ho vyfotil s "prezidentem" u sklenky vína. "My děláme politiku veřejně a transparentně, žádné tajné schůzky," řekl John, který je od letošního června lídrem strany Věci veřejné.

Aby tato slova potvrdil, dovezl John svého známého do sklepa, abychom si ho mohli vyfotografovat. "Prezident" Miroslav (své příjmení nechtěl zveřejnit, ale redakce ho zná), je skutečně od Václava Klause místy k nerozeznání. Na rozdíl od něj je ale v důchodu a užívá si cestování i lahodných moravských vín.

"S Klausem si mě lidé opravdu často pletou. Zvláště když mám na sobě oblek a kravatu jako minule, když jsem přijel za Radkem z oslavy narozenin," vysvětluje pan Miroslav, který se za "Klause" převlékl i pro fotografa Korza.

Lisabonskou smlouvu nakonec podepsal!
A protože Klausův dvojník i Radek John mají smysl pro humor, zinscenovali před objektivem našeho fotografa scénku, kdy John dává "prezidentovi" kpodpisu Lisabonskou smlouvu.
"Václave, podepiš!" zahartusil naoko zle John na "prezidenta" sedícího nad svazkem dokumentů a podal mu tužku.
"To je ale opravdu nestandardní," odpověděl mu "prezident" se zamítavou grimasou, tak typickou pro Václava Klause. Nakonec ale podepsal.

"Politika je vážná věc. Česko mělo dodatek k Lisabonské smlouvě vyjednat před dvěma lety, kdy se o ní diskutovalo. Co tehdy dělali vláda i prezident? Polsko i Velká Británie si takový dodatek v klidu vyjednaly. Zatímco nám se teď celá Evropa pošklebuje, co to máme za kuriózní politiky. Můžeme se nad tím rozčilovat, anebo to vzít aspoň s humorem," myslí si John.

Ten již dříve upozornil, že poté, co Věci veřejné získávají podporu voličů, se ho někdo bude snažit diskreditovat. "Protože jsem nic neukradl, vymýšlejí si aspoň lži a pomluvy," dodává John.

V tomto případě se však amatérský fotograf nakonec sám stal obětí omylu, když chtěl "ulovit" senzační fotografie. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.