Pravá moravská zabijačka pro rodinky s dětmi

19.01.2011 | Volný čas

Přemýšlíte, co s dětmi podniknout o víkendu? Vyrazte do hotelu Pavlov, kde bude probíhat pravá moravská zabijačka s pestrým doprovodným programem. Připomeňte si časy, kdy se lidé na vesnicích scházeli a užívali si společné chvíle při domácí zabijačce.

Víkend plný zábavy 

Zabijačkové hody patří mezi tradiční vesnické radovánky. Nejlepší samozřejmě je, když s jejich přípravou nemáte žádnou práci ani starosti a zabijačkové pochoutky si můžete vychutnat v příjemném a klidném prostředí. Máte obavu, že Vám Vaše ratolesti klidu příliš nedopřejí? I přesto je můžete vzít se sebou. O víkendu od 28. do 30. ledna Hotel Pavlov pořádá pravou moravskou zabijačku, která je určena právě pro rodinky s dětmi. Děti mají po celý víkend k dispozici plně vybavenou hernu, kde na ně bude dohlížet hodná teta s bohatými pedagogickými zkušenostmi. Tím se dětský program samozřejmě nevyčerpává. Tak například během sobotního odpoledne vystoupí loutkové divadélko Paravánek. Protože o děti bude dobře postaráno, rodiče si bez starostí a výčitek mohou užít parádní dospěláckou zábavu, která bude vrcholit v závěru dne. Pobavte se na večerním rautu za doprovodu cimbálové muziky, anebo navštivte moravský sklípek, kde se můžete zúčastnit oblíbené řízené degustace vín! Nudit se rozhodně nebudete.         

   

 

V hlavní roli mistr řezník

V hlavní roli nemůže být samozřejmě nikdo jiný než mistr řezník, kterého můžete sledovat přímo v akci. V sobotu ráno se zabije prasátko, které bude tým kuchařů postupně zpracovávat. Díky tomu můžete jako hosté po celý den ochutnávat čerstvé zabijačkové speciality. Ti odvážnější z Vás mohou kuchařům pomáhat, například při plnění jitrnic. Za odměnu se můžete zahřát domácí slivovicí nebo svařeným vínem. Sobotní večer bude zakončen slíbeným rautem s cimbálovou muzikou. V neděli si všichni odvezou domů zabijačkovou výslužku v podobě tlačenky a dalších dobrot. Že už se Vám sbíhají sliny a ptáte se, na čem všem si v hotelu Pavlov pochutnáte? Rádi Vám to prozradíme. Vždyť zabijačkové menu není žádným tajemstvím. Od 10. hodiny dopolední se podává domácí pečená buchta, slivovice, meruňkovice a svařené víno. V průběhu dopoledne pečený mozeček, játra na prudko a ovarová mísa. Kolem poledního přichází na řadu knedlíčková polévka, zabijačková polévka a biftečky. Odpoledne následují výpečky se zelím a vařené maso z kotle s křenem. A to nejlepší na konec. S 20. hodinou večerní začíná zabijačkový raut, na kterém nemohou chybět řízečky, jitrnice, jelita, guláš, škvarky a pečená žebra. Vychutnejte si v Hotelu Pavlov jedinečnou atmosféru domácí zabijačky spojenou se spoustou gurmánských zážitků! Místa si můžete rezervovat na www.hotelpavlov.cz. Přejeme Vám hodně zábavy! 

www.hotelpavlov.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.