Pohled na ženské křivky má na muže stejný vliv jako drogy

04.03.2010 | Sex a vztahy

Zaoblené ženské křivky mají na mužský mozek podobný vliv jako alkohol nebo drogy. Prokázal to nový výzkum vědců z americké Georgie.

Pohled na oblou ženskou postavu totiž aktivuje část mozku, která je spojena s pocitem odměny.
Vědci mají za to, že jejich výsledky dobře vysvětlují, proč oblejší ženy, jako třeba Jennifer Lopezová nebo Beyoncé Knowlesová, mají tolik příznivců.

Experti ukazovali čtrnácti mužům o průměrném věku 25 let obrázky pozadí sedmi žen. Pak fotografie počítačem manipulovali a tuk "přelili" z pasu na boky. Celková velikost žen však zůstala zachována.

Následné skeny mozku ukázaly, že pohled na pořádné ženské pozadí u mužů vyvolalo aktivitu v části mozku spojenou s pocitem odměny. Mezi ty podle listu Telegraph spadají i oblasti, na které působí alkohol či nelegální drogy.

Steven Platek, evoluční kognitivní neurolog, který studii na Georgia Gwinnett College vedl, vysvětluje:

"Nejde jen o kupování pánských časopisů. Tato zjištění nám mohou pomoci rozumět, proč se muži mohou stát závislými na pornografii."

Ukázalo se také, že změny v indexu hmotnosti (BMI) žen ovlivnily jen ty části mužského mozku, které se věnují vizuálnímu odhadu velikosti.
Podle Platka se tak potvrdilo, že to, zda mají být ženy štíhlé nebo více oblé, je spíš záležitostí módy. Je to totiž poměr mezi velikostí pasu a pozadí, který ukazuje, nakolik je žena plodná.

Zdroj: Korzo
Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na pomazánky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.