Podiatr varuje:
Nepodceňujte zdraví svých nohou!

02.04.2010 | Revue

Volbou nevhodné obuvi a zanedbanou péčí o chodidla ohrožujeme především správnou funkci pohybového aparátu.

Jak předejít těmto problémům prozradí projekt předního českého podiatra MUDr. Otty Horáka pod názvem Zdravé nohy.

Podiatrie je novým lékařským oborem, který doporučují přední odborníci.
"Nekorigované poruchy příčné i podélné klenby mají podstatný vliv nejen na onemocnění nohy, ale i na onemocnění všech nosných kloubů, prokrvení měkkých tkání dolních končetin a dokonce i vertebrogenní obtíže," vysvětluje MUDr. Horák, podiatr a sportovní lékař ordinace Zdravé nohy a poradny Revolučního hubnutí Wellness Trend Pardubice.

Začíná to u bot
Potíže začínají u nevhodného výběru bot. Zvláště nyní, po dlouhé zimě, kdy jsme chodili v těžkých zimních botách, bychom neměli podceňovat kvalitu při nákupu jarní obuvi. Ta záleží především na správném tvaru kopyta, nezbytném ztužení svršku obuvi, konstrukci střihů a dalších podstatných parametrech.

Většině problémů lze podle MUDr. Horáka předejít, nebo je alespoň korigovat.

"Díky moderním technologiím, kdy jsou pacientům k dispozici špičkové přístroje pro komplexní diagnostiku, jim můžeme poskytovat nejlepší péči. Přístroje jako Plantoskop, kineziologické vyšetření pomocí moderní videotechniky nebo měření tlaků z chodidel pomocí absolutní novinky - tenzometrické desky - jsou výbornými pomocníky pro nápravu potíží s našimi chodidly a vhodnou prevencí proti vzniku těchto úskalí," uzavírá MUDr. Horák.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.