Petra Janů:
"Být mladá, to je pěkná dřina!"

20.10.2009 | Revue

Zpěvačka Petra Janů (56), dáma s rockovou minulostí a muzikálovou grácií, je prý na vrcholu své tvůrčí práce.

Vydala novinkové album Kouzlo a bude vystupovat v televizní show Duety - když hvězdy zpívají. Ale je to prý fuška!

"Jeden hudební publicista o mně prohlásil, že jsem nejmladší ze starých zpěvaček. A to mi vlastně velmi polichotilo," směje se Petra Janů, která je stále plna temperamentu.

"To mé mládí je vlastně strašná dřina. Cvičení, úměrná strava, drahá kosmetika. Musím si tu svou schránku hýčkat. Jan Přeučil mi vždycky říká - Petruško, je naší povinností plout proti proudu času. A Jiřinka Jirásková mi ráda připomněla - v tomto věku nám stačí teplá vana, bílá blůza a něco dělat. Takže já stále něco dělám," prozradila Janů.

Zpěvačka úspěšně absolvovala šest muzikálů, byla nominována na Cenu Thálie a také získala Zlatou desku Supraphonu za své 2CD Já jsem, jaká jsem, s výběrem Petřiných největších hitů. V poslední době rozběhla i další koncertní vystoupení.

Z Duetů do Kouzla
Teď se především raduje z nového alba nazvaného Kouzlo: "Já se vlastně teď povaluji v Kouzlu. Je to příjemné kulaté slovíčko, je v něm tajemství. V albu je mnoho pěkných písní a na obalu je moje fotka, fotka ženské, která už něco zažila, trošku toho ví o životě, ale věří, že ji ještě spousta toho v životě čeká."

Proto i vystupování v pěvecké televizní show Duety přijala jako výzvu.
"Je to pro mě přímo hozená rukavice. Kdyby šlo o tancování, nešla bych do toho, ale na zpívání se těším. Navíc budu vystupovat s moderátorem Vojtěchem Bernatským. Takovej mladej kluk vedle mě, to je přece radost. Jsem zvědavá na rivalitu, která tam povládne. Třeba Petr Kolář bude také mým soupeřem, přitom právě v albu Kouzlo jsem s ním nazpívala krásný duet v písni No One But You, které dal skvělý český text Pavel Vrba," tvrdí Janů. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.