Pavel Liška hraje psychické exoty, ale je normální

11.02.2010 | Revue

Pavel Liška (39) je jako herec zaškatulkován do rolí psychicky vychýlených lidí. Však také poprvé zaujal v titulní postavě filmu Návrat idiota. Nyní se bude prezentovat i jako televizní moderátor.

"Obvykle si mě režiséři a diváci házejí do škatulky psychicky nevyrovnaných jedinců, ale já jsem úplně normální," tvrdí Pavel Liška.

"I když hraji nejčastěji psychické exoty, hraji je rád. Je to dobrodružné, každá ta postava je přitom úplně jiná," říká Pavel Liška, který se například v televizním filmu Zasaženi bleskem představil jako podivný léčitel a podvodník.

"A teď mě lidé uvidí na obrazovce jako moderátora Českých lvů, které budu uvádět s Bolkem Polívkou. I když moderátorské zkušenosti už mám, moderoval jsem dvakrát živě Fotbalistu roku, zase to budou nervy. Ale přímý přenos má své kouzlo, nic se nedá opravit a vystříhat," svěřuje se herec, který si také zahrál na scéně Národního divadla Romea.

"S Bolkem se na přenos z Lucerny velmi pečlivě připravujeme, i když samozřejmě také to bude improvizace. Ale ta nepadá s nebe. Vedle Bolka budu ten malý a spíš hloupý."

S Bolkem Polívkou má už Pavel své zkušenosti.

"Třikrát jsem s ním vystupoval v jeho Manéži. A nyní uvažujeme o novém společném autorském projektu. Chceme spolu něco vymyslet. On mě má rád jako jedno ze svých dětí. Však jsem se také oženil na jeho farmě," uzavírá Liška. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.