Ovesné vločky v perníku nepoznáte

31.5.2010 | Gastronomie

Máte rádi sladkosti a zdravá výživa Vám nic moc neříká? Chybí Vám však potřebná vláknina? Připravte si vynikající perník s ovesnými vločkami, které v něm ani nepoznáte!

Ovesné vločky:

Suroviny:
300 g polohrubé mouky
150 g ovesných vloček
50 g cukru 
4 vejce
5 polévkových lžic oleje 
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
½ balíčku perníkového koření
1 lžička sody
špetka soli 
voda dle potřeby 
moučkový cukr na posypání

Postup: 

Všechny ingredience smícháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme několik lžic vody. Upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po vyjmutí pocukrujeme moučkovým cukrem. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na moučníky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.