Osobní váha - pomocnice v boji za správnou životosprávu


Nebojte se, dnes Vás nebudeme vážit. Vaše váha neznamená pouze jeden údaj, který je v naprosté většině případů vyšší, než byste si přály. Od osobní váhy toho dnes můžete očekávat daleko více.

Na trhu je dnes samozřejmě nepřeberné množství vah, které jsou určeny pouze k měření tělesné hmotnosti. Vedle stále více rozšířených digitálních vah, jsou oblíbené i váhy mechanické. Hodí se Vám do interiéru sklo, nerez, dramatická černá, nebo spíše elegantní bílá? Hranatá, či oblá? Možná si řeknete, vždyť je to jen váha... Ale proč by nemohl být výsledný efekt dokonalý, ať už bude Vaše nová váha stát v ložnici, nebo v koupelně? Na detailech přece záleží! Pokud pro Vás design není priorita a váhu zastrčíte třeba pod postel, nebo za skříň, budete možná vybírat podle ceny, čitelnosti číslic nebo třeba maximální váživosti. 

Toužíte-li však po ucelenějších informacích a zajímají-li Vás kromě Vaší tělesné hmotnosti i další měřitelné hodnoty, pak si pořiďte osobní váhu s tělesným analyzátorem. Můžete mít dojem, že jste na tom špatně, že nutně potřebujete zhubnout, nebo se naopak cítíte dobře a jste jen zvědavé. Nakonec možná budete příjemně překvapené, jaké hodnoty Vám analyzátor zobrazí. Váha s analyzátorem je velice cenným pomocníkem při sledování tělesné kondice a životosprávy. S vysokou přesností Vám osobní váha sdělí poměr tuků, vody, svalů nebo kostní tkáně v těle.
 

Procento tělesného tuku poskytuje přesnější informaci o Vaší tělesné kondici než samotný údaj o hmotnosti. Úbytek hmotnosti může znamenat úbytek svalů, nikoliv tuku. Údaj o poměru svaloviny je tedy dalším důležitým kritériem při redukci hmotnosti. S přibýváním svalové hmoty se zvyšuje spotřeba energie a dochází ke snižování tělesného tuku. Znáte-li pak díky osobní váze procento tuku v poměru ke svalovině v těle, můžete lépe kontrolovat a upravovat skladbu a množství stravy, rozvrhnout si kondiční plán a celkovou životosprávu. 
                      

Díky informacím o stavu vody v organismu pomocí osobní váhy můžete regulovat příjem tekutin, upravit pitný režim apod. Dostatečný přísun tekutin je velice důležitý. Lékaři a odborníci na výživu a zdravý životní styl na tento fakt neustále upozorňují a dodržování pravidelného pitného režimu důrazně doporučují. Není-li varující nízká hodnota ale zobrazena černá na bílém, je přísun tekutin velice často zanedbáván.

Dalšími hodnotami, které může Vaše osobní váha zobrazovat je hmotnost kostí, metabolický věk, viscerální tuk (tuk v dutině břišní, který obaluje vnitřní orgány), BMI (Body Mass Index ), BMR (Bazální metabolická spotřeba) a další. 

Při výběru té pravé váhy se obraťte na profesionály, kteří Vám nabídnout dostatek informací. Od teď si budete stoupat na svoji váhu s radostným očekáváním a vědomím toho, že můžete průběžně kontrolovat svou zlepšující se tělesnou kondici a zdravotní stav. 

Široký výběr osobních vah za nízké ceny najdete na www.ZdravotniPotreby.cz v sekci Váhy.

www.ZdravotniPotreby.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.