Nechci se mstít, zůstaneme přáteli, říká Zlata Adamovská

08.01.2010 | Revue

Titulní stránky bulváru zaplnila kauza publicisty a lídra Věcí veřejných Radka Johna (55). Ten přiznal sedmiletou nemanželskou dceru Terezku (7).

Pro jeho ženu, herečku Zlatu Adamovskou (55), to byl šok, ale ne důvod k pomstě, jak hlásaly novinové titulky.

"Rozhodně se nechci nikomu za nic mstít, jak tvrdí na první straně Deník Aha. To jsem nikdy neřekla. Opak je pravdou. S manželem Radkem Johnem řešíme celou věc v klidu. Podám žádost o rozvod, ale chci, abychom zůstali přátelé," sdělila Adamovská.

John vysvětluje, že informaci o své nemanželské dceři zveřejnil, protože člověk, který vstoupil do politiky, nesmí mít žádné tajemství, jímž by mohl být vydíratelný.
"Než jsem s politikou začal, snažil jsem se chránit děti a svou ženu před skandálem. A mrzí mě, že je teď Zlata vystavena tlaku bulváru. Který si navíc ještě vymýšlí takové věci, že Zlata údajně zuří, je zhroucená a chce se mi prý i pomstít," říká.

Podle něj i tlak médií zřejmě povede k tomu, že se se Zlatou potkají u rozvodového soudu. Na druhé straně se mu teď ulevilo.
"Nikdy jsem si nepotrpěl na tajnůstkaření a tohle mě tížilo. Takže jsem rád, že je to venku. Už v minulosti jsem několikrát já i Zlata řekli v rozhovorech pro média, že náš vztah je volný v tom smyslu, že nikdo nikoho nevlastní a každý z nás je zodpovědný sám za sebe. Myslím, že nejsme rozhodně jediné manželství v Česku, které takto žije. Ale většina lidí to nepřizná. Samozřejmě tím neomlouvám svou vinu, naopak jsem připravený za ni zaplatit," tvrdí John.

Bez zajímavosti není ani to, že kauza, kterou odstartoval řidič, který naboural Johnovo auto parkující v klidné pražské čtvrti Hanspaulka s minimálním provozem a širokou silnicí, vypukla jen den poté, kdy médii proběhla překvapující zpráva. Věci veřejné totiž přeskočily podle průzkumu agentury Sanep s 3,5 procenty potencionálních voličů i stranu Zelených a jsou na dobré cestě dostat se ve volbách do Poslanecké sněmovny.

John, který patřil řadu let k nejznámějším českým investigativním novinářům, k tomu říká: "Nechci komentovat spekulace, ale jen fakta." 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.