Naučte ho jíst zeleninu!


Ohrnuje Váš miláček nad zeleninou nos?

Ovoce se ani nedotkne s tím, že má dost vitamínů v pivu, a přitom je mnohem častěji nemocný než Vy sama? Naučte ho jíst zeleninu, že se bude divit? S našimi triky to jistě dokážete!

Muži nejsou králíci
Jen těžko byste hledali moderní ženu, která by se alespoň občas (třeba v období zkrášlování svého zevnějšku nebo v těhotenství) nepokusila jíst zdravě. Součástí zdravého jídelníčku je vedle bílého masa, ovoce a dostatku neslazených nealkoholických tekutin také zelenina. Muži se právem domnívají, že nejsou králíci, neškodilo by jim však, kdyby si tu a tam uvědomili, že to, co je zelené, nemusí být nutně zkažené, a že zelenina není pouze pro králíky. Nám ženám však často záleží na zdraví našich partnerů a později také na tom, aby šli dobrým příkladem dětem. Tatínek, který ohrnuje nos nad brokolicí či listovým salátem, riskuje, že bude mít doma děti, které se zeleniny také ani nedotknou. Jak ho tedy přesvědčit, aby si alespoň tu a tam zobnul něčeho zeleného? Zkusíme Vám trochu poradit. 

Ať nechodí k mamince!
Je známo, že v partnerských vztazích toho násilím nikdy mnoho nezmůžete. Vaše donucovací prostředky proto musí být natolik rafinované, že je za donucovací prostředky nikdo nebude považovat. Kdybyste totiž šla na zelenou přesvědčovací kúru drastickou metodou, kdy Váš protějšek nenajde v lednici nic jiného než zeleninu a zdravé potraviny typu sojových výrobků, mohla byste zbytečně narušit chod Vašeho jinak velmi dobře fungujícího vztahu (a ten hůře fungující byste ještě dorazila). Kromě toho by se nedostatečná výživa Vašeho partnera mohla negativně odrazit ve Vašem společném milostném životě. Pokud by se ovšem Váš partner raději nešel najíst k mamince nebo do hospody. Jen si představte, co byste dělala na jeho místě Vy, kdyby byla Vaše lednice přeplněná potravinami, které nejíte! 

Zelený gurmán
Raději zkuste udělat z Vašeho miláčka zeleného gurmána po dobrém. Nechutná mu hlávkový salát s klasickou zálivkou připravenou ze lžíce trochy cukru, špetky soli, trochy vody a pár kapek citrónu? Zkuste svůj salátek trošku vylepšit. Před jeho podáváním nadrobno nakrájejte a na pánvičce osmažte tři až čtyři plátky slaniny. Obsah slijte z pánve a přelijte jím natrhanou či nakrájenou hlavu salátu. Původní zálivku můžete ponechat. V případě, že s Vámi nestolují malé děti, přelijte salát pikantním balsamikem. Od věci nejsou ani krutónky, které můžete buď koupit, nebo připravit z kousku pečiva. Uvidíte, jak bude celé rodině šmakovat. Pokud je pro Vás samotnou takto připravený salát příliš kalorický, dejte si před finální úpravou svou porci stranou. Podobných triků existuje spousta. Když se zamyslíte nad Vaším běžným jídelníčkem, určitě sama přijdete na mnoho podobných triků. 

Kytičky i zvířátka
Také tepelně upravená zelenina většině mužů příliš nešmakuje. Nemusí vždy zůstat u toho, že v neděli uděláte partnerovi k bramborám pořádný řízek a sama se „spokojíte“ s brokolicí. Zapečená brokolice se smetanou a masem (směs kytiček i zvířátek) je lahodné a přitom relativně zdravé jídlo pro celou rodinu. Že není dušená mrkev k jídlu? A co když se do ní přidá trochu kari a lžíce sádla? Ohrnuje nos nad vynikajícím zeleninovým vývarem ze sedmi druhů zeleniny? Slijte jeho porci, umixujte ji, zahustěte, přisolte a dolaďte smetanou. Teď už by to mělo být k jídlu. Brambory vždy podávejte s najemno nasekanou pažitkou nebo petrželkou, zaručeně ji nebude sundávat. A jen tak dál. 

Pro ty zatvrzelejší
U zatvrzelejších samečků budete i Vy muset mírně přitvrdit. Jak? Vzbuzením touhy po tom, co nemá. Všem u stolu talíře ozdobte zeleninovou přílohou (nejlépe několika) a na jeho talíř položte pouze plátek masa a brambor. Prázdná část talíře by jej mohla motivovat k tomu, aby si sám svou krmi přizdobil z mísy zeleniny, kterou jste jakoby náhodou dala také na stůl. Nečekejte okamžitý výsledek, když však budete trpělivá, dosáhnete svého. 

A ještě jedno varování na závěr: Vyvarujte se poznámek typu, že by měl jíst celer, protože je dobrý na potenci, mohl by Vás špatně pochopit! 

Foto: Samphoto

 


Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.