Nálepková chtěla vyměnit svého nissana za veterána, měla smůlu!

14.10.2009 | Revue

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková (49) je velkou milovnicí koní. A to, jak tvrdí, v jakékoli podobě.

Sama vlastní dvě kobylky, na kterých se občas s chutí projíždí a věnuje jim veškerou péči, ale nepohrdne ani koňskou silou pod kapotou automobilu. 

Zastihli jsme ji v Muzeu historických automobilů pana Petra Cincibucha ve Svaté u Berouna, kde s obdivem zhlédla expozici veteránů, které v první polovině dvacátého století vyráběla brněnská Zbrojovka pod značkou "Z".
"Je to skutečná nádhera. Stará auta mají v sobě duši, hned bych si jedno odvezla. Vyměnila bych ho okamžitě za svého nissana, i když mám ráda rychlost a tady bych se asi musela spokojit spíš s jízdou rekreační," navrhla majiteli sbírky panu Cincibuchovi.

Odpovědí jí byl jen shovívavý úsměv.
"Tak zaprvé bych nikdy žádný svůj automobil neprodal, natož vyměnil za nějakého nissana. A za druhé se paní Nálepková trošku mýlí. Vůz, který ji uchvátil a před nímž zapózovala, je čtyřválec Z5 Express, který zvládne 140 km/hod., takže rozhodně nejde o žádného `slimáka`," ohradil se Petr Cincibuch.

Svého favorita si v expozici našel i herec Oldřich Vízner (62). Vybral si sportovní vůz Z4 roadster z roku 1936, kolem kterého se traduje historka, že jej vlastnil král komiků Vlasta Burian.
"Stará auta jsou moje slabost a ne třeba momentální, ale obdivuji je dlouho. I můj tatínek jedno podobné měl. Pečoval o něj s láskou a láska k těmto vozům se přenesla i na mě. A navíc, tenhle sporťák Vlasty Buriana, v němž se jako reklamní tvář Zetky proháněl, je skutečně vydařený kousek. Je vidět, že měl vkus a dovedl si vybrat," řekl obdivně Oldřich Vízner. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.