Na titul nejmenšího muže světa se už těší nový, 56 cm vysoký kandidát

09.03.2011 | Volný čas

Filipínský teenager Junrey Balawing je velký jako roční dítě.

A pokud náhle nezačne růst, stane se o svých osmnáctých narozeninách 18. června nejen držitelem titulu nejmenšího muže světa, ale i nejmenším známým dospělým člověkem vůbec.

Mladík je o celých jedenáct centimetrů menší než současný držitel titulu, osmnáctiletý Ind Khadendra Thapa Magar, který měří 67 centimetrů.
Je dokonce o píď menší než dosud nejmenší zaznamenaný dospělý muž, Ind Gul Mohammed, který měřil 57 centimetrů. Toho však již ztráta titulu nebude mrzet: byl to těžký kuřák a zemřel v roce 1997 ve věku čtyřiceti let.

"Bylo by to opravdu moc fajn, kdybych se stal nejmenším mužem na světě," řekla Junrey.

Tento druh slávy však není zadarmo. Filipínský mladík je slabý a nemůže chodit do školy jako jeho sourozenci. S mnoha věcmi mu musí pomáhat jeho matka Concepcion (35).

"Junrey může chodit jen s něčí pomocí a nemůže dlouho stát, protože ho to moc bolí. Ale je naprosto nadšený, když mu připomínám, že získá titul nejmenšího člověka na světě. Pýchou jen září," podotkla hrdá matka.

Concepcion si podle údajů listu Metro všimla, že se synem něco není v pořádku, když mu byly dva roky.

"Byl pořád nemocný a všimli jsme si, že neroste, tak jsme ho vzali k doktorům. Ti si s ním ale nevěděli rady," dodala.

Znovu ho rodina vzala k lékařům ve dvanácti letech, ale ti jí jen poradili, aby nápadně malému dítěti dostávalo vitamíny. Ale to si rodina nemohla dovolit.
Teď tedy mladík zůstává doma a těší se na narozeniny, které mu sice nepřinesou zdraví, ale alespoň zápis do Guinessovy knihy rekordů.
Zdroj: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.