Na porod jsem nebyl připravený, tvrdí novopečený otec Vojtek

04.05.2010 | Revue

Herci Romanu Vojtkovi (38) porodila včera (3. 5.) ve večerních hodinách jeho manželka Tereza v pražské porodnici U Apolináře dceru Editu.

Přestože herec absolvoval různé předporodní kurzy, na samotný akt prý připraven nebyl.

"Člověk, který to nezažil, na to nemůže být nikdy dostatečně psychicky připravený. A to zvlášť, když je to chlap," svěřil se novopečený otec.

A to i přesto, že se prý spolu s manželkou na porod pečlivě připravoval.

"Studoval jsem odbornou literaturu a absolvoval i část předporodního kurzu. Trval asi dvě hodiny, ale já jsem po padesáti minutách musel odejít, protože jsme měli v Bratislavě premiéru Jacka Rozparovače. Dostal jsem tak jen základní informace a prohlédl si porodní sály," vysvětluje herec.

Má jméno podle sestry z Bolívie
Tereza (za svobodna Janoušková) měla plánovaný termín 14. května. Dcera Edita, kterou manželé pojmenovali podle Vojtkovy sestry, která žije v Bolívii, se narodila o jedenáct dní dřív. Vážila 2,8 kilogramů a měřila 47 centimetrů. Doma už prý na ni čeká krásně vybavený pokojíček.

"Truhlář nám dodělal dětský pokoj už před měsícem. Máme tam hodně atypický nábytek, hlavně kvůli bezpečnosti. Nejsou tam téměř žádné pravé úhly. Kromě toho jsem tam ještě vyměnil normální světlo za dětské a co se týče vybavení, tak máme také všechno - postýlku, kočárek i oblečky. Ty jsou už dokonce vyprané a postavené v šuplíčcích do komínků," prozradil se smíchem Vojtek, který do poslední chvíle netušil, jestli vůbec u porodu bude.

"Bál jsem se, abych nehrál někde v divadle. Ale naštěstí to dobře dopadlo a přestřihl jsem i pupeční šňůru. A to nerad stříhám do živého," svěřil se s úlevou herec. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.