Možná si osvojím dítě, prozradila Tereza Maxová

08.06.2010 | Revue

Nadace modelky Terezy Maxové (38) rozdělila dětem první část prostředků, které získala za první rok existence projektu Teribear.

Ten funguje již přes dva roky a vydělal celkem tři a půl milionu korun na podporu náhradní rodinné péče a profesionalizaci pěstounských rodin. I sama patronka nadace uvažuje, že by si do budoucna dítě osvojila.
"O pěstounskou péči se hodně zajímám. Přemýšlela jsem, že bych si osvojila starší dítě. Jenže vůbec mě nenapadlo, že bych měla projít také školením, které je velmi důležité," svěřila se patronka nadace.

A hned vysvětlila, proč.
"Málokdo ví, že se třeba nedoporučuje vzít ke dvěma vlastním dětem dítě starší. A zvláště, když už je jedno třeba ve věku devíti let. Kdybych si teď vzala klučinu, kterému by bylo například čtrnáct let, nebylo by to vůči Tobíkovi, jako prvorozenému synovi, vhodné. Je spousta věcí, které by měl člověk vědět, než si dítě osvojí. Aby třeba neublížil vlastním dětem," zdůraznila modelka.

Největší problém v Česku prý vidí v tom, že u nás není stanovena hranice, kolik si kdo může dětí osvojit.

"Nedávno tu byla kauza, kdy si rodina osvojila jedenáct postižených dětí. Přijde mi to nerozumné. Člověk těm dětem musí věnovat spoustu energie, sám pro sebe musí mít energii, důležitost hraje i finanční stránka. A v tomhle případě mi to přišlo jako nadlidský výkon. V Británii se mohou vzít do pěstounské péče maximálně tři děti, což mi přijde rozumné," říká Tereza.
Do České republiky přiletěla jen na šest dní. V pondělí opět odlétá do Monaka, kde v současné době žije se svým přítelem Burakem Oymenem a dvěma dětmi Tobiasem (9) a Mínou (1).

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.