Moderní umyvadla do Vaší koupelny

12.05.2010 | Bydlení

Posláním koupelnových umyvadel již dávno není pouhé poskytnutí prostoru k běžné očistě našeho těla. Moderní umyvadla se proměnila v učiněné klenoty koupelen! Při jejich výběru se tedy zaměřte také na design. Koupelna Vás za to odmění svým trendy vzhledem!

Pestrý svět umyvadel 
Není tomu tak dávno, co jsme se v koupelnách setkávali pouze s několika typy nejčastěji bílých keramických umyvadel. V tomto ohledu se toho naštěstí mnoho změnilo. Dnes máte možnost, zkrášlit si svou intimní místnost umyvadly vyrobenými z nejrůznějších materiálů, jako je například sklo, nerez, nebo dokonce dřevo. Velké oblibě se těší i tzv. umělý kámen. Vedle materiálů se ve světě umyvadel setkáte s velmi širokou paletou nejrůznějších tvarů, provedení a barev. O množství stylů ani nemluvě. Zde záleží jen na Vašem vkusu, zda toužíte po umyvadle v duchu přísného minimalismu, anebo raději dáte přednost třeba umyvadélku s romantickým květinovým dekorem. Na následujících řádcích Vám přinášíme trochu inspirace! 

Zvířecí motivy v koupelně
Pokud sledujete nejžhavější módní trendy, nemohlo Vám uniknout, že se letos nosí modely inspirované obyvateli říše zvířat. Zebra, leopard, nebo krokodýl okouzlili strukturou své kůže jak módní návrháře, tak i bytové designéry. V koupelnách najdete pouze ručníky s designem zvířecí kůže, ale také umyvadla. Pokud se domníváte, že by Vaší koupelně slušelo umyvadlo v designu luxusní krokodýlí kůže, pak by Vás mohla zajímat série Jungle značky Il bagno od výrobce Cielo. Kdo se nebojí hadů, ten si může dovolit umyvadlo v designu krajty tygrovité. Pokud ho zasadíte do koupelny s černými či tmavě hnědými obklady, získáte koupelnu s velmi originálním vzhledem. 



Tip: poohlédněte se po koupelnových doplňcích v podobě předložek a koberečků, po ručnících a žínkách, ať je Vaše dílo dokonalé.

Máte obavu, že si umyvadlo s tak luxusním designem nemůžete dovolit? Žádný strach, cena umyvadel ze série Jungle není omračující. Ale připravte si minimálně dvacet tisíc korun. 

Praktické a šikovné dvojky
Následujícím tipem potěšíme zejména prakticky založené jedince, jejichž koupelna se vzhlédla v zrcadle krásy minimalismu. Duo umyvadla s klozetem není pouze designové zajímavé, ale také úsporné a ekologické. Šetří jak místem, tak vodou. Během mytí rukou, čistění zubů, či přepírání luxusního prádla voda v  nádobě umyvadla stihne před opuštěním Vašeho domu udělat malou zastávku v nádržce toalety. To má za následek, že na splachování spotřebujte zhruba o pětinu méně vody, než je tomu v případě standardního řešení. Toto koupelnové duo svým tvarem připomíná písmeno L. Jmenuje se však W + W a má ho na svědomí Roca.



Neméně šikovnou variantu představuje dvojka tvořená dvěma umyvadly. Toto řešení oceníte zejména v případě, že jste vícečlenná rodina. Ráno i večer se rychleji a hlavně pohodlněji odbavíte. Umyvadla nemusí mít vždy stejnou barvu. Naopak. Kombinace černého a bílého umyvadla dodá Vaší koupelně na atraktivitě. Nebo byste raději jinou barevnou variantu? 

Tip: Jestliže máte doma tři děti a prostor Vaší koupelny toto řešení umožňuje, můžete vedle sebe nainstalovat i tři stejná umyvadélka. O větším množství už raději neuvažujte. Pokud ovšem netoužíte po koupelně ve stylu Sněhurka a sedm trpaslíků. 

Na tvaru záleží
Neoddělitelnou součástí designu moderního umyvadla je jeho tvar. Hranatá umyvadla působí velmi elegantním a uspořádaným dojmem, umyvadla nepravidelných a atypických tvarů dodávají prostoru na atraktivitě, kulatá či oválná z něho vytvoří příjemné harmonické prostředí.

Zdroj: www.UtulnyDum.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.