Miluje mě ještě?

16.11.2010 | Sex a vztahy

Přestal Vám partner říkat, že Vás miluje, a ve Vašem nitru začal nemilosrdně hlodat červíček pochybnosti? Nenechte se ohlodávat a použijte své ženské zbraně!

Už to není jako dřív 
Na začátku vztahu člověka tahle otázka ani nenapadne. Vášnivě Vás líbá, nosí Vám květiny a posílá krásné esemesky, přestože není žádný literární talent. Někdy člověk až žasne. A pokud patří do skupiny mužů, kteří umí vyjádřit své city také verbálně, tak z jeho úst často slyšíte dvě nejkrásnější slova na světě. Miluji Tě. Jenže za pár let, ale někdy i mnohem dříve, může být všechno jinak. Polibky už nejsou tak časté, esemesky se stanou věcnější a kytku dostanete leda tak k svátku nebo k narozeninám. Vyznání lásky slyšíte maximálně na Valentýna. Pokud o něm ovšem Váš partner neprohlásí, že se jedná o naprosto ulítlý svátek, který vymysleli židovští zlatníci v Americe jen proto, aby se jim v únoru zvedly tržby. Není divu, že si pak v duchu položíte otázku, jestli Vás ještě vůbec miluje. Jsou ženy, které tuto otázku nikdy nevysloví nahlas, protože se bojí odpovědi. Jiné ženy naopak chtějí znát odpověď na tuto otázku až příliš často. Že do této druhé skupiny žen sama patříte? Tak pozor, ať s tím vyptáváním nepřeháníte. Mohla byste svůj protějšek otrávit. Reakce mužů na tuto otázku nebývají takové, jaké bychom si přály. Tedy že začnou nadšeně křičet ano a zasypou naše těla vášnivými polibky. Naše dobrá rada zní, neptejte se ho, zda Vás ještě miluje, ale udělejte něco pro to, abyste neměla důvod, tuto otázku pokládat. 

Neptejte se, jednejte
Situace zpravidla nebývá tak tragická, jak Vám na první pohled připadá. Pes je zakopaný v tom, že muži a ženy vnímají lásku jinak. Podívejme se na to mužskýma očima. Jednou Vám řekl, že Vás miluje, a dokud neřekne něco jiného, tak tato skutečnost stále platí. Nevidí tedy důvod, proč by Vám to měl stále opakovat jako nějaký Emanuel z mexické telenovely. Žena naopak potřebuje stále ujišťovat, že je milována. Že vše, co dává, dává, domu pravému. Pokud trpíte pocitem, že Vás už partner nemiluje, pak se Váš vztah možná ocitl v pasti stereotypu. A s tím je potřeba něco dělat! Vymyslete nějaký plán a něco spolu podnikněte. (To je důležité zejména pro ženy mateřské a rodičovské.) Nebraňte se flirtování s ostatními muži. Naroste Vám sebevědomí a budete si připadat mnohem atraktivnější. A klidně zadejte partnerovi příčinu, aby trošku žárlil. Partnerova reakce Vám může hodně napovědět. Zeptejte se Vašich blízkých přátel, kteří Vás oba znají, na jejich názor. Člověk, který je mimo vztah, dokáže vidět i věci, které Vy sama nevidíte. A v intimní chvilce zašeptejte svému partnerovi do ouška, že ho milujete. S velkou pravděpodobností Vám vyznání lásky opětuje a Vy budete moci zase klidně spát. 

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.