Medovník zvládnete sami

23.02.2010 | Gastronomie

Medovník skutečně není těžké vyrobit. Když si v obchodě koupíte pečené medové pláty, zvládnete ho během chvilky!

Medovník:

Suroviny:

1 balení medových plátů
200 g másla
200 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 žloutek 
100 g mletých ořechů
Špetka skořice

Postup:
Nejprve si připravíme krém. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání uvádíme do varu. Odstavíme z plotny a mícháme, dokud směs nezchladne. Opatrně vmícháme změklé máslo, moučkový cukr a žloutek. Hotovým krémem mažeme medové pláty (které jsme předem přepůlili) a klademe je na sebe tak, abychom měli alespoň pět vrstev. Na poslední namazaný plát nasypeme směs mletých ořechů a skořice. 

Tip: přidejte do krému trochu rumu.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na moučníky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.