Margitovi odmítli pojistit hlas!

02.02.2010 | Revue

Pojišťovny diskriminují zpěváky. Zatímco například houslisté, jako třeba Pavel Šporcl, mají své prsty pojištěné na vysoké částky, a modelky si platí pojistky pro případ, kdyby utrpěly jejich dlouhé nohy či siliková silikonová ňadra, zpěváci jsou na tom mnohem hůře.

Pojišťovny však jejich vyškolené hlasy jednoduše nepojistí. Operní pěvec Štefan Margita (53) s tím má své zkušenosti. Když o to pokoušel, neuspěl.

"Pojišťovny opravdu hlasivky nepojistí, je to snad jediná věc světě, na kterou pojišťovny prostě neslyší. A nejen české. Možná mají obavu, že by zpěváci podváděli," přemýšlí Margita, který svým zpěvem těší posluchače doslova na všech kontinentech.

Sám o svůj hlas sice pečuje, ale zároveň říká, že nic se nemá přehánět. "Syrová vajíčka jsem nikdy nepil, já považuji za nejdůležitější pro hlasivky dodržování správné techniky zpívání, nepřetěžování," prozrazuje.

"Samozřejmě že se vyhýbám klimatizaci, enormně studeným nebo horkým nápojům, ale většinou jen před premiérou. To jsou totiž zákony schválnosti, jejich porušení pak může dopadnout pro zpěváka zle. V létě si dám s chutí zmrzlinu, nebo chladný sekt, který má moje žena tak ráda, vždycky ale až po premiéře," upřesňuje Margita. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.