Labužnická koprová omáčka

29.4.2010 | Gastronomie

Máte z dětství špatné vzpomínky na studenou koprovku ze školní družiny? Tak na tu zapomeňte! Ta naše labužnická Vám určitě zachutná!

Koprová omáčka:

Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
¼ litru smetany ke šlehání
1 bílý jogurt
¾ l vývaru
1 lžíce octa
svazek čerstvého kopru
sůl, cukr

Postup:

  1.  Na másle osmahneme mouku, zalijeme vývarem a za stálého míchání povaříme.
  2.  Ke konci přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a dle hustoty vmícháme bílý jogurt.
  3.  Dochutíme octem, cukrem a solí
  4.  Omáčka je vynikající k raným bramborám a vajíčkům, skvěle chutná s hovězím masem a houskovým knedlíkem. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.