Květa Fialová by už chlapa domů nechtěla

21.06.2010 | Revue

Herečka Květa Fialová (80) už opět hraje v divadle. Přitom v dubnu jí šlo o život, kdy po banálním vyšetření musela na operaci s krvácením v břiše.

O herečce, která se pozvolna vyrovnává se všemi nepřízněmi osudu, je známo, že miluje homosexuály a nenávidí sex. Podle jejích memoárů od té doby, kdy ji na konci války znásilnili ruští vojáci s pistolí u hlavy.

Dnes, i když jí muži stále nadbíhají, by prý doma žádného už nesnesla.
Tím posledním byl její druhý manžel, režisér Pavel Háša (+ 80), který zemřel loni v srpnu. Květa s ním až do jeho smrti tvořila pár, který by mohl být vzorem pro mnohá manželství.

"Pro nás bylo důležité, že si každý z nás zachoval svoji nezávislost. Byly sice výjimky, které jsme měli oba rádi, ale nebylo jich moc. On měl rád jiné knihy, já jsem cestovala, on byl raději na chalupě. Nikdy mě nenutil, abych se s ním dívala na fotbal, a já jsem mu nevnucovala to své," prozradila Fialová recept na šťastné soužití.

Odchodem manžela dodnes beze těžce.
"Dalo mi to dost práce a dost soustředění. A nemyslete si, že to bylo jednoduché. Neumím se ale vypořádat vždycky se vším," říká.

Květa přiznala i to, že stále ještě občas zažívá určitý strach a bojí se smrti.
"Ne ale té svojí, s ní jsem naprosto smířená, vím, že patří k životu. Bojím se, aby neodešel někdo blízký. S tím se smířit nedovedu, to jsem se zatím nenaučila," konstatuje.

Věčná optimistka žije především prací, které má stále dost. Léto prožije na své chalupě a nevylučuje, že se svou přítelkyní Naďou Konvalinkovou vyrazí na podzim k moři.

Zdroj, foto: Korzo 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.