Kuřecí játra hospodského Michala

13.5.2010 | Gastronomie

Kdo si s oblibou pochutnává na pravých hospodských gulášcích, toho jistě potěšíme naším receptem na kuřecí játra!

Kuřecí játra:

Suroviny:
500 g kuřecích jater
2 větší cibule
2 stroužky česneku 
4 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
sojová a worchestrová omáčka 
2 lžíce oleje 
mletý pepř a paprika, kmín, sůl

Postup:

  1.  V pánvi na oleji zpěníme kolečka cibulky. Přidáme maso, které necháme osmahnout z obou stran.
  2.  Promícháme, okořeníme, osolíme, zalijeme vodou a necháme podusit. 
  3.  Dusíme na mírném plameni asi 30 minut a postupně doléváme vodu. 
  4.  Nakonec dochutíme kečupem, hořčicí a omáčkami a prolisovaným česnekem.
  5.  Gulášek podáváme s chlebem, který si v něm namáčíme, a zapíjíme pivem.
  6.  Pokud nemáme chleba, můžeme použít hranolky.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z kuřecího masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.