Kuchyně na míru nejen pro náročné

12.05.2010 | Bydlení

Toužíte po originální kuchyni, kterou jen tak nikdo nemá? Patříte mezi majitele atypických interiérů? Anebo jste příliš velcí, či naopak malí? Nechte si zhotovit kuchyni pěkně na míru!

Proč kuchyni na míru
Kuchyně na míru jsou vděčným předmětem zájmu především náročnějších zákazníků, které zpravidla neuspokojí nabídka již hotových
kuchyní. Ne vždy je však toto řešení podmíněno touhou po osobitém srdci domova pojatém v originálním stylu. Pro majitele atypických interiérů, jako je například půdní byt, bývá kuchyně na míru spíše nutností. Její výhody dále ocení lidé nápadně většího, či naopak menšího vzrůstu, případně lidé se zdravotním postižením. Ale vraťme se k naší původní myšlence, a to k přání, aby se naše kuchyně co možná nejvíce lišila od těch běžných. Realizace kuchyní na míru se těší rostoucímu zájmu veřejnosti. Co je tím hlavním důvodem? No přeci, že kuchyni na míru si může člověk sám vymyslet! Není třeba promarnit mnoho dlouhých hodin marnému hledání té kuchyně, která by se alespoň přiblížila našemu ideálu. Namísto toho stačí zajít do kuchyňského studia, které se realizací kuchyní na míru zabývá, a svěřit své sny do rukou odborníků, aby je zhmotnili k naší spokojenosti. Jaký je tedy zásadní rozdíl mezi nákupem již hotové kuchyně a tou zhotovenou na míru? V tom, že v případě druhého řešení si nevybíráte kuchyni, ale pouze kuchyňské studio. 

Svého partnera vybírejte pečlivě 
Avšak ani volba Vašeho partnera, tedy kuchyňského studia, nemusí být snadná. Jak dobře víme, když dva dělají totéž, není to totéž. Než se proto na některé studio obrátíte, zjistěte si o něm všechny relevantní informace. V tomto ohledu je nejlepší, pokud máte možnost, vidět na vlastní některou z již zhotovených zakázek. Kvalita provedení, která je patrná z webových stránek, se totiž může od té reálné značně lišit. Nehledě na to, že se můžete stát obětí firmy, která se chlubí cizím peřím. Ano, i to je u nás možné! Tím Vás samozřejmě nechceme strašit, nebo dokonce odrazovat od pořízení kuchyně na míru, jejímž potenciálním dodavatelem je některá z méně známých firem.

Svou budoucí kuchyni konzultujte do nejmenšího detailu, od výšky pracovní desky a sporáku, přes optimální rozložení spotřebičů, až po uspořádání skříněk a zásuvek. Jste platící zákazník a máte na to právo. Ostatně proto jste se také rozhodli pro zakázkovou kuchyni. 

Nechte si poradit 
V kuchyňském studiu se samozřejmě řídí heslem, že zákazník je král. Přesto Vám však doporučujeme (a to i v případě kuchyně na míru, kterou jste si vysnili a výborně vymysleli), abyste trpělivě vyslechli připomínky odborníků k Vašemu návrhu. Věřte, že mají více zkušeností než Vy (i když třeba trpí handicapem snížené hladiny fantazie). Pokud Vám některé z Vámi navržených řešení důrazně nedoporučí, je to přinejmenším důvodem k zamyšlení. 

Tip: Pro srovnání Vám doporučujeme konzultovat sporné otázky s odborníky minimálně dvou rozdílných kuchyňských studií. 

Jak neutratit zbytečně mnoho
Musí stát kuchyně na míru vždy spoustu peněz? Samozřejmě, že nemusí. Mnohdy je dokonce efektivnější, nechat si zhotovit kuchyni dle svých vlastních požadavků, a trochu si připlatit za zakázkovou výrobu, než si pořídit zdánlivě levnější kuchyni, jejíž vybavení v budoucnu využijete pouze částečně, což budete řešit například následnou rekonstrukcí. 

Pokud nechcete utratit za Vaši zakázkovou kuchyni zbytečně mnoho finančních prostředků, do kuchyňského studia (případně do 
truhlářství) jděte vždy s jasnou představou, kolik chcete a můžete do nové kuchyně investovat. Věnujte čas srovnání nabídek různých dodavatelů. 

Tip: Můžete si nechat vypracovat návrh kalkulace od více z nich. 

Přejeme Vám, ať jste se svou novou kuchyní na míru spokojeni! 

Náš tip: Rolety

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.