Kuchař Babica radí, jak vyzrát na kocovinu

02.12.2009 | Revue

Častěji, než jak uvařit nějakou dobrotu, se prý kuchaře Jiřího Babici (48) lidé ptají, jak přišel ke své přezdívce. A potom je nejvíce zajímá, jak se rychle vylízat z kocoviny.

"Jejich zvědavost odrážím tím, že to vůbec žádná přezdívka není. Já se Babica opravdu jmenuji, mám to dokonce i v občance," vysvětluje populární kuchař.
A prozrazuje, že kamarádi mu dali přezdívku "bába".

Na své kulinářské umění prý má vesměs pozitivní ohlas.
"Zatím se ještě nikdo neozval, že něco podle mého návodu uvařil a pak to vyhodil do záchodu," konstatuje s potěšením.

I když přiznává, že s jistými výhradami se už setkal.
Na výtky, že některé jeho pokrmy jsou kalorické bomby, odpovídá s úsměvem.

"Vždyť je přece nevaříme každý den! Já sám se třeba každý měsíc pravidelně jeden den postím. Zkrátka celý den vůbec absolutně nic nejím, jen piju neslazený bylinkový čaj nebo minerálku," upřesňuje Jiří Babica.

Kocovina? Poradím!
A co se týče druhého nejčastějšího dotazu týkajícího se kocoviny: jak máme postupovat, když to s pitím alkoholu přeženeme? Někdo si kupuje v lékárně prášky, někdo si dává pivo, mléko, colu... Co je nejúčinnější?
"Já zastávám názor, že pít se má s rozumem a kvalitní pití, žádná čůča. Když už se ale stane, že to někdo přežene, třeba teď o Mikuláši, pak mu doporučuji speciální koktejl. Hned po probuzení vypít a bude dobře. Do kvalitního oleje zamíchat tři vejce, přidat tabasco, trochu pepře a rychle spolknout. Zní to strašně, ale funguje to," trvá na svém Jiří Babica. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.