Krize středního věku začíná už v pětatřiceti


Lidé se cítí pod větším tlakem a více osamělí, než kdy dřív. I krize středního věku se proměnila a začíná už v pětatřiceti letech. Ukazuje to nový průzkum.

Snaha vyrovnat se s prací, finančním zabezpečením a samotou nejvíce postihuje lidi ve věku mezi 35 až 44 lety.

Podle průzkumu společnosti Relate lidé mladšího středního věku také cítí tlak na to, aby měli úspěšnou kariéru a rodinu.

"Tradičně jsme krizi středního věku spojovali s padesátníky. Nová zpráva ale ukazuje, že problémy pro tuto životní krizi typické zasahují velkou část britské populace už dříve.

Je to období, kdy se lidé snaží založit rodinu, v práci jsou často pod velkým tlakem a mívají i problémy s financemi. Neměli bychom jen sedět a nic s tím nedělat," vysvětluje Claire Tylerová, manažerka charitativní organizace Relate.

Průzkum mezi více než dvěma tisíci Britů podle listu Metro ukázal, že pětina lidí ve věku 35-44 let trpí depresí nebo si často připadá osamělá.

Čtvrtina tázaných osob přiznala, že by rádi měli víc času na rodinu, podobné množství by chtělo trávit víc času s přáteli. Celých 30 procent dotázaných se domnívá, že by jim kratší pracovní doba pomohla lépe vycházet s příbuzenstvem.

Velmi šokující je i to, že čtvrtina rodičů doznala, že s dětmi udržují kontakt pomocí Facebooku nebo Myspace častěji, než si s nimi povídají osobně.

Zdroj: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.