Kříž a Matásek se po téměř třiceti letech vrátili k "básníkům"

31.08.2010 | Revue

Knižní prvotina lékaře Ladislava Pecháčka Amatéři, která se stala předlohou filmu Dušana Kleina Jak svět přichází o básníky, znovu ožila. Tentokrát na dvou CD, které namluvili Pavel Kříž (49) a David Matásek (47). Po osmadvaceti letech se tak herci opět vrátili k "básníkům".

"Byl to velmi zvláštní návrat, sice jen hlasem, ale i tak to bylo zajímavé," svěřil své pocity Kříž.

"Některé dialogy jsou tak identické, že vyvolávají určité vzpomínky. Pociťuji až takový schizofrenní pocit. Audioknihy se mi namlouvaly dobře, i když to byla dřina, ale příjemná. Moc mě to bavilo," dodal.

U Davida Matáska prý návrat k "básníkům" vyvolal zvláštní pocity.
"Když jsem se na natáčení CD připravoval, vzpomněl jsem si na to, kdy jsem četl knihu Ladislava Pecháčka poprvé. Bylo to ještě předtím, než jsme natočili první díl. Je milé se s tím po letech znovu setkat, jako když potkáte starého kamaráda, kterého jste osmadvacet let neviděli," sdělil.

Poetický příběh Štěpána Šafránka a jeho spolužáků podle obou herců pobaví posluchače všech věkových kategorií. V roli Borůvky se na nahrávce, která vyjde 6. září, představí držitelka Českého lva Jana Plodková.

"Měla jsem velkou radost, že mě režisér Jakub Vítek oslovil a mohla jsem namluvit Borůvku. Velmi mě to bavilo. S Pavlem Křížem se mi spolupracovalo moc dobře, setkali jsme se úplně poprvé a bylo to velmi příjemné setkání," prozradila herečka.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.