Koupelna jako pro princeznu

26.11.2009 | Bydlení

Chcete si dosyta užívat Vaše intimní chvilky v koupelně a cítit se během nich jako hradní pán nebo zámecká paní?

Splňte si své přání a zařiďte svou koupelnu v romantickém princeznovském duchu! Zde je několik postřehů a nápadů, které Vám pomohou tohoto stylu docílit! 

Jaká je princeznovská koupelna?
Musí být koupelna pro princeznu nutně růžová? Ale kdepak! Nemusí! Rozhodně by však měla disponovat velkorysým úložným prostorem, aby si sem princezna mohla uložit všechny své potřeby, kterých nikdy není málo. Záleží na Vás, zda vsadíte na masivní police, či výrobky z proutí. 

Dále musí být koupelna útulná, aby se v ní její majitelka cítila při svém počínání bezpečně. To znamená, že by v místnosti nemělo být příliš chladno, ani by do ní nemělo být odnikud vidět. Pokud jste již Vaši koupelnu umístili do některé z chladnějších místností, můžete využít některého z dodatečných zdrojů tepla. Praktická je například instalace přídavného topného žebříku, který koupelnu příjemně prohřeje. Toto sympatické topné těleso s elegantním designem lze rovněž využívat k efektivnímu sušení ručníků. Jinou alternativu představují tzv. topná zrcadla, která prohřívají prostor na principu sálavého vytápění. Tato zrcadla jsou i krásnou dekorací. 

Vzhledem k tomu, že v koupelně i na toaletě máme všichni rádi své soukromí, neměly by nás zde rušit cizí pohledy zvenčí. Na druhou stranu zase nechceme trávit náš koupelnový život v temné komoře. Ani živým koupelnovým rostlinám temnota příliš neprospěla. Střešní okna se proto jeví jako naprosto ideální řešení. Nyní však přistupme k tomu, co dělá princeznovskou koupelnu princeznovskou! Jsou to především doplňky!

Romantické prvky
Jak jistě správně tušíte, taková koupelna se nemůže obejít bez pořádné vany. Princeznu neuspokojí jen tak obyčejná vana, a proto bude s největší pravděpodobnosti toužit buď po samostatně stojící nádobě na elegantních nožkách, nebo po velkolepé rohové vaně, kde může v hebké pěně relaxovat se svým princem.

Nedílnou součástí interiéru je samozřejmě také nábytek. Příjemně působí světlý dřevěný nábytek, který již získal svou patinu, třeba ten ve stylu á la Provence. Mezi romantické prvky nepochybně patří také zrcadlo. Dejte si záležet na tom, aby bylo zasazeno ve stylovém rámu. Kromě romantického dřevěného nábytku by se princezně mohl zamlouvat i ten ručně vyráběný z ohýbaného kovu bohatě zdobený ornamenty. K zahození není ani obraz s romantickým motivem. Stolek s nádhernou vázou plnou růží koupelnu nejen zkrášlí, ale také provoní. 

Největšího efektu však pravděpodobně dosáhnete pomocí textilních doplňků, jako je koupelnový závěs. Vskutku princeznovsky vypadá takový, který svým designem připomíná nebesa. Doporučujeme Vám vsadit na něžné pastelové odstíny, jako je světle modrá, narůžovělá, zelinkavá, nebo lehce oranžová. Jen si vzpomeňte na princeznina roucha a nechte se jimi inspirovat! Působivého sjednocení designu celé koupelny dosáhnete, když ze stejného materiálu, z něhož je vyroben koupelnový závěs, pořídíte také okenní závěs a další textilní doplňky. 

Svíčky nikdy nezklamou 
Na čem dále hodně záleží, to je druh, barva a intenzita osvětlení. Nepříjemné chladné světlo či lampička s nehezkým designem by mohly zkazit celkový dojem. Tlumené osvětlení naproti tomu dodá koupelně žádoucí intimitu.

A na závěr si neodpustíme nepřipomenout, že staré dobré svíčky nikdy nezklamou. Možná to trošku vyzní jako klišé, ale pokud svou princeznovskou koupelnu vybavíte jedním či dvěma ramennými svícny s několika svíčkami, a budete se koupat při jejich světle, svou koupel si neuvěřitelně vychutnáte, ať už o samotě nebo se svým princem.

Náš tip: Rolety

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.