Každý pátý devadesátník si užívá sex

08.12.2010 | Sex a vztahy

Muži - důchodci ani přes svůj vysoký věk neztrácejí chuť na sex. Podle posledních výzkumů australských vědců jim v něm brání pouze špatný zdravotní stav a nedostatek příležitostí.

Se schopností mít pohlavní styk úzce souvisí hladina mužského hormonu testosteronu. Vědci se v současnosti snaží zjistit, zda by starším mužům v tomto ohledu pomohla léčba zmíněným hormonem.

Vědci ze Západoaustralské univerzity v čele se Zoe Hydeovou sledovali během výzkumu 2 700 mužů ve věku 75 až 95 let. Ti odpovídali na řadu otázek týkajících se jejich zdravotního stavu, vztahů a sexuální aktivity.

"Starší muži měli sice chudší sexuální život, nicméně pětina z respondentů ve věku 90 až 95 let přiznala, že sex je pro ně stále důležitou součástí života. To vyvrací dosavadní stereotypní představy o asexuálních starcích," uvádí se ve zprávě v časopise Annals of Internal Medicine.

"Z ostatních účastníků studie, kteří stále udržovali pohlavní styky, si 40 procent stěžovalo, že jejich frekvence je příliš nízká," dodává Hydeová.

Významnou roli v sexuálním životě seniorů hrají nejen věk, ale právě i hladina testosteronu, nedostatek vhodných partnerek a různé nemoci, počínaje cukrovkou a rakovinou prostaty konče.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na bezmasá jídla

Zdroj: Korzo
Foto: mysocallhome.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.