Karel Gott bude moci jezdit v tramvaji zadarmo

11.06.2009 | Revue

Božský Karel to v následujících dnech a týdnech nebude mít snadné. Nekonečné oslavy jeho kulatin, hory dárků, gratulací – Jiřina Bohdalová už pro něj složila dokonce oslavnou báseň! – a doma dvě rozkošné živé holčičky.

A k tomu ještě pohřeb kamaráda Waldemara Matušky. Ovšem od 14. července, kdy Gott dovrší sedmdesátku, si bude moci jít odpočinout do pražské tramvaje.

„Tu už budu mít zadarmo, jak mi rádi připomínají kamarádi, jenomže já jsem několik desetiletí tramvají nebo metrem nejel,“ přiznává nezničitelný Zlatý a Český slavík.
Městská hromadná doprava Karla Gotta rozhodně nepřitahuje, zato se rád vrací na místo činu – do prostor bývalé kavárny Vltava.

„Kavárna Vltava byla před padesáti lety mým prvním působištěm. Začínal jsem zde zpívat jako elektromontér. Odborníci tehdy nad mým hlasem a zjevem kroutili hlavou, ale lidé mi tleskali,“ zavzpomínal si Kája na křtu trojcédéčka se svými sedmdesáti hity.

„Důležité je zamyslet se nad tím, kde to všechno začalo. Zpíval jsem do půlnoci, pak jsem si sedl ještě na chvíli k baru a ráno musel vstávat po čtvrté, abych přišel včas do fabriky. Tenkrát, před padesáti lety, hledali ve Vltavě mladé talenty a ptali se mě, jestli to myslím s tím zpíváním a podivným zjevem vážně,“ směje se Gott.
Myslel to celý život tak vážně, že oslavy jeho narozenin budou celonárodní slavností. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.