Karel Gott:
"Očekávám další útoky na mou osobu!"

31.07.2009 | Revue

Za vykonstruovanou kauzu a provokaci pokládá nejpopulárnější zpěvák Karel Gott (70) zveřejnění svého údajného osobního dopisu komunistickému prezidentovi Husákovi.

Stejně tak informace o jeho údajné psychické nemoci, které se objevily v médiích.

Zpěvák tvrdí, že dopis podobného znění nikdy Husákovi nenapsal a s žádnou psychickou chorobou se nikdy u psychiatra neléčil.

"Někomu prostě vadí moje popularita. Proto očekávám, že proti mě budou dříve nebo později vedeny další útoky. Není náhoda, že někdo vylovil tyto podivné věci zrovna nyní, když jsem oslavil čtyřicet let svojí kariéry. Zdá se mi to všechno vykonstruované. Už to, že se někdo zajímal, co je v archívech StB vedeno na moji osobu, svědčí o tom, že to byla připravená provokace. Neumím si to jinak vysvětlit," prozradil
Gott.
"O tomto dopisu jsem až dosud neměl ani ponětí. Nechápu ale, proč se někdo zabývá dopisem, který je starý čtyřicet let," dodal zpěvák.

Gotta se obsah zveřejněných archivních dokumentů velmi dotkl. Zatím ovšem neuvažuje, že se bude bránit soudní cestou.
"Není příjemné čelit podobným věcem. O trestním oznámení ale zatím neuvažuji. Domnívám se, že bych tím vůbec ničeho nedosáhl. Navíc ani nevím, koho bych vlastně měl za tyto nepravdivé informace žalovat. Je to všechno už velmi dávno," myslí si zpěvák.

Proto se rozhodl, že se touto záležitostí už nebude zabývat, ani poskytovat další rozhovory.
"Chci se pouze věnovat svojí práci a svojí rodině. Nic jiného pro mě nemá smysl," dodává Gott. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.