Kardinál Vlk:
"Raději lyžuji a jezdím na kole, než surfuji na internetu!"

26.09.2009 | Revue

Kardinál Miloslav Vlk (77), arcibiskup pražský, který již přivítá na ruzyňském letišti papeže Benedikta XVI., je i přes svůj vysoký úřad člověkem z masa a kostí.

Jak prozradil, ve vzácných chvílích volna rád běžkuje nebo jezdí na kole po své milované Šumavě.

"Jsem člověk z venkova. Ve čtrnácti letech jsem odešel z domova, ale zůstal mi vztah k přírodě, především k šumavským horám. Tam se vždy rád vracím jako pěší turista nebo cyklista. V zimě rád navštívím i další české hory, kde se odreaguji na běžkách," prozradil kardinál Vlk.

Kardinál se nevyhne ani povinnostem spojenými s používáním internetu.
"V mém postavení se bez internetu prostě neobejdu. Mám svoji internetovou stránku, svůj e-mail a internet všeobecně pojímám jako spojení se světem. Surfováním na internetu se však rozhodně nenechávám pohltit," vysvětluje kardinál Vlk, který je ve funkci arcibiskupa, jak sám potvrdil, tento rok naposledy.

A co televize?
"Abych řekl pravdu, v televizi sleduji především zprávy o veškerém dění, které se odehrává ve světě i u nás. Také si nenechám ujít některé diskuze u kulatých stolů o politice. Na víc - bohužel, nebo naštěstí - už nemám čas," dodává s úsměvem pražský arcibiskup. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.