Jana Kirschner miluje české pivo

09.08.2010 | Revue

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner (31) se zamilovala do Prahy. Oblíbila si historické památky a také místní hospůdky. Moc jí chutná české pivo ve vyhlášené restauraci U Zlatého tygra.

"Když jsem v Praze, ráda se procházím po Karlově mostě. Hlavně v noci. Krásné jsou pražské uličky a zákoutí, zajímají mě i pražské hospůdky," svěřila se finalistka soutěže Miss Slovensko z roku 1996.
Slovenskému pivu moc nefandí, ale české si velice oblíbila. Společně s kamarády mu říká pivo plnotučné. Zpěvačka vzpomíná, jak byla před lety v Praze U tygra, kde jí zlatavý mok chutnal převelice.

"Náš basista se občas v Bratislavě domluvil s kamarády, v pěti lidech sedli do auta a jeli ke Zlatému tygrovi na pivo. Nejdřív tam jezdívali každé tři měsíce, později jezdívali častěji," prozradila Kirschner.

Nejen v pražských hostincích se Jana cítí jako ryba ve vodě. Některé navštívila i v jižních Čechách. Jedné noci tam po vystoupení s kapelou narazili na hospodu, kde jim ještě o půlnoci nabídli teplé jídlo, přestože v lokále seděli pouze tři opilí štamgasti.
Dali se společně do řeči a prožili několik krásných hodin. Jeden z opilců hrál na klavír a saxofonista zpěvaččiny kapely Michal ho dvě hodiny po půlnoci doprovázel na basklarinet.

"Až jsme měli slzy v očích, jak to bylo krásné," přiznává Jana.

Zpěvačka teď žije v Anglii a domů jezdívá jen zřídka. Po rozchodu s fotografem Simonem Fowlerem se dala dohromady s hudebním producentem Eddiem Stevensem. Jejich pracovní vztah údajně přerostl v lásku. Janu tento Angličan již doprovází i na Slovensko, kde zpěvačka spolupracuje s několika hudebními kapelami. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.