Hvězda MFF Huppertová:
"Moje postavy mě nepronásledují, ale léčí!"

10.07.2009 | Revue

Francouzská herečka Isabelle Huppertová (56) za svou hereckou dráhu stihla vystřídat mnoho rozličných charakterů.

Představovala sadomasochisticky zaměřenou pianistku, slabou a nevyrovnanou Gabriele ve stejnojmenném dramatu, nebo zapšklou starou pannu Augustine ve filmu 8 žen. Přesto se na filmovém festivalu v Karlových Varech svěřila, že na ní postavy, které ztvárnila, neulpívají.

"Moje postavy mě nepronásledují, ani na mně nijak neleží. Tedy rozhodně ne v tom negativním smyslu," prozradila Huppertová na filmovém festivalu ve Varech. "Naopak jsou pro mě jakousi terapií. Postavami, které ve filmech hraji, se zbavuji tíhy sebe samé. Hraním cizích žen a charakterů obnovuji vlastní psychickou rovnováhu," objasnila elegantní francouzská herečka.

Na 44. filmovém festivalu v Karlových Varech Huppertová převzala cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Bez zbytečné okázalosti či projevu, zato se šarmem typickým pro Francouzku si na slavnostní ceremoniálu došla pro křišťálovou sošku. Kromě toho přijela oceněná Huppertová také představit svůj nový film Villa Amalia do soutěžní části festivalu.

Od filmu si ale po létě hodlá Huppertová odpočinout a "odskočit" si do divadla.
"V divadle je stále, na rozdíl od filmu, možné dělat utopii a víc experimentovat," svěřila své pocity a důvody Huppertová. Na podzim má proto Francouzka naplánované dvě divadelní premiéry. Jednu v rodné Paříži, poté hodlá odcestovat na čas až za oceán do New Yorku. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.