Honza Musil apeluje na umělce a politiky:
Přiznejte se k homosexualitě!

01.10.2010 | Revue

Když moderátor Honza Musil (43) přiznal svou homosexuální orientaci, očekával, že ho lidé budou v televizi vypínat a na ulici šikanovat. Nic takového se ale nestalo.

"Reakce byly vesměs kladné. Kromě dvou. V jednom takovém dopisu mi anonym napsal, ať táhnu do pr.....," prozradil Musil. "A také jsem tehdy nevěděl, zda mi ještě někdy přijde nějaká nabídka do televize," vzpomíná.

Naštěstí se tak nestalo. Důkazem je Dobré ráno v České televizi, které v současné době Musil moderuje.
Honza dobře ví, že ačkoli gayů je v showbyznysu a politice spousta, jen několik se ke své orientaci veřejně přihlásilo. Váží si proto Pavla Vítka a Janise Sidovského, kteří jako první přiznali svůj vztah.

Je z něj vrba gayů a lesbiček
Musil uznává i Martina Krafla, někdejšího spolupracovníka Václava Havla. Raději prý šel médiím vstříc, než aby ho novináři později rozmetali na kousky.

"Čekal bych od lidí z politiky i ze showbyznysu, že nás s přiznáním budou následovat. Podle reakcí z dopisů, telefonátů i mailů vím, že jsme tím přiznáním nepomohli pouze své rodině, ale i lidem, co osobně neznáme," svěřuje se Musil.

Populárnímu moderátorovi píší děvčata a kluci v pubertě, kteří svou orientaci doma tají. Dostává psaní i od rodičů tušících, že vychovali mladého gaye či lesbičku. A výjimkou nejsou ani zdrcené manželky mužů, na které "to" prasklo.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.