Hana Zagorová si užívala New York

21.12.2009 | Revue

Celý měsíc před Vánocemi žila Hana Zagorová (64) v New Yorku. Prožívala tam úspěch svého manžela Štefana Margity (53), který vystupoval v Metropolitní opeře v Janáčkově díle Z mrtvého domu v hlavní roli Filky Morozova.

"Nikdy jsem nebyla v New Yorku, až teprve letos jsem si splnila svůj sen. Vždycky mi to z nějakého vážného důvodu nevyšlo. Takže se mi konečně podařilo být na premiéře v Metropolitní opeře," svěřila se po svém návratu Zagorová.

"Byla jsem v New Yorku celý měsíc a prostě jsem si to užila. Byl to pro mne zážitek na celý život. Nejenže jsem si prošla galeriemi, muzei a vším zajímavým, co toto opravdové velkoměsto nabízí. Ale zažila jsem i mimořádný Štefanův úspěch. Metropolitní opera nikdy Janáčkovu náročnou operu Z mrtvého domu neuvedla, až nyní. A také Štefan na této scéně nikdy neúčinkoval. Byl to úžasný úspěch Janáčkovy hudby, celé inscenace i Štefana."

Prý si Hana Zagorová připadala jako v letech, kdy byla malá a kdy operní představení také u nás vyvolávala nadšení.
"Bydleli jsme v hotelu na šestašedesáté ulici blízko Metropolitní opery. Když jsme se ještě před premiérou do hotelu vraceli, ve foyeru byl velký překrásný dárkový koš a na něm vizitka Metropolitní opera pro pana Margitu. Najednou jsem si připadla jako v dobách, kdy opera byla nejpřitažlivějším uměním," vyprávěla zpěvačka.

Teď si Hana pobude v Česku a na jaře zamíří do Itálie.
"Tam bude vystupovat Štefan opět v opeře Z mrtvého domu, tentokrát v La Scale, která je už jeho častým působištěm," podotkla Zagorová. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.