Háma byl patlal, málem propadl ze psaní!

26.09.2009 | Revue

Herec a moderátor Aleš Háma (36) ví naprosto jistě, že do první třídy by se vrátit nechtěl.

"Byl jsem strašný patlal. V první třídě mně dělalo opravdu velké problémy především psaní. A trvalo mi dost dlouho, než jsem naučil psát aspoň trochu čitelně. Za úpravu jsem to od paní učitelky vždycky pořádně schytal," prozradil Háma.
 
A hned dodal: "Kam bych se ale vrátil rád, je prvák konzervatoře. Byl jsem ve výborném ročníku mezi skvělými lidmi, jako jsou například Kačka Hrachovcová, Adéla Gondíková, Tereza Pergnerová, Jakub Wehrenberg, Filip Jančík a další. Strašně jsme si to užívali, dodnes se scházíme. Dokonce jsme si před časem udělali společný výlet na chatu," chlubí se Aleš Háma.

Na základní škole byl Háma jen průměrný školák. "Navíc jsem na druhém stupni měl velké problémy s matematikou. Ale nějaké kázeňské excesy nebyly. Byl jsem sice sígr, ale v mezích normy," vzpomíná Háma.

Bez kalkulačky ani ránu!
Byla to právě nenávist k matematice, která určila i jeho další osud. Herec totiž ani na chvilku nezaváhal, a když zjistil, že na konzervatoři se matematika nevyučuje, okamžitě tam podal přihlášku. A uspěl.
S matematikou má ale problémy dodnes.
"Když někam cestuji a potřebuje si rychle přepočítat, kolik co stojí, sáhnu vždycky po kalkulačce," přiznává.

A kdyby se nedostal na konzervatoř?
"Stejně bych se pokoušel moderovat, hrát a zpívat. Ale asi bych vyučil kuchařem," myslí si Háma. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.