Gábina Osvaldová má zadní vrátka – malování

16.06.2009 | Revue

Textařka a herečka Gábina Osvaldová (55) prokázala i svůj výtvarný talent.

Ilustrovala právě vyšlou knížku Víta Pokorného Ahoj mami. Kdysi uvažovala o tom, že by studovala scénografii.

„Kdybych si myslela, že jsem až tak velký malířský talent, možná bych přemýšlela o tom, že bych šla studovat výtvarnou akademii. Dokonce jsem uvažovala o scénografii, to by se mi velmi líbilo, ale nakonec jsem zůstala u herectví,“ říká dvorní textařka Lucie Bílé a porotkyně pěveckých soutěží, jejíž knižní ilustrace nyní tak zaujaly.
„Moje ilustrace knížky Ahoj mami jsou spíše žánrové obrázky, které mohou někoho pobavit, ale myslím si, že s výtvarným uměním nemají příliš společného. Je to kouzlo nechtěného. Já jsem naivistka,“ tvrdí.

O ilustraci dalších knih zatím Gábina Osvaldová neuvažuje.
„Malování mám o to raději, že se jím nemusím živit. Jsou to moje zadní vrátka. Když mám všeho plné zuby, tak sednu a maluji.“

Možná, že mívá někdy plné zuby i svého manžela, hudebního skladatele Ondřeje Soukupa (57), když ho vídá s jeho přítelkyní, slovenskou zpěvačkou Lucií Šoralovou (32). Přesto vypadá Gábina skvěle a omlazeně.
„Asi je to podle toho, jak se namaluji. Čím víc se nalíčím, tím je to zřejmě lepší. Já mám tu nevýhodu, že jsem neuvěřitelně nefotogenická. Na obrázcích vždycky vypadám hůř než ve skutečnosti. Občas mě báby v samoobsluze chytají a říkají mi – jak můžete vypadat v televizi tak hnusně, když jste taková hezká ženská,“ povzdychne si. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.