Elán vydává novou desku!

31.05.2010 | Revue

Skupina Elán natočila nové album. Na trhu se objeví v létě letošního roku. Následovat budou koncerty ve velkých halách po českých městech. Prozradil to Vašo Patejdl (55), klávesista Elánu a úspěšný hudební skladatel.

Deska prý bude téměř postrádat pomalé písničky. Podle Patejdla proto, že i dnešní život je rychlý. Práce na albu je nyní ve fázi takzvané post production, tedy úpravy konečného aranžmá.
"Práce mám až moc. Je ale příjemná a moc mě baví. Bude to nářez," prozradil Patejdl.

Eláni již sedm let řadové album nevydali. Na trhu se objevily pouze dva záznamy z koncertních vystoupení. Jeden z megakoncertu v Praze z roku 2003 a druhý z akustického vystoupení v newyorské Carnegie Hall v roce 2007.

Elán tak dlouho s novou deskou otálel prý proto, že čekal na správnou chvíli. Ta podle nich nastala až nyní. Práce na natáčení trvala dva roky a i když nebyla jednoduchá, výsledek má být excelentní.

Podzimní turné Elánu odstaruje 20. 10. v Praze, o dva dny později přijde na řadu Brno, 25.10. se na legendární slovenskou kapelu mohou těšit České Budějovice a 29. 10. Ostrava. Půjde o mega koncerty v největších sportovních halách.

Psal hudbu na vraždy
Patejdlovi byla zcela nedávno předána Zlatá deska za prodej alba muzikálu Jack Rozparovač, k němuž napsal hudbu.
Psal ji na hotová slova textaře Eduarda Krečmara a přiznává, že nejobtížnější a nejzajímavější zároveň bylo psát hudbu na jednotlivé vraždy.

"Použil jsem na ně pěti čtvrteční rytmus. Jsem pyšný, že to tak dobře vyšlo. Inscenace soulože, následné vraždy a rozparování… To byla docela výzva," říká Vašo.

Ale ačkoli složil hudbu k muzikálovému thrilleru, sám se na takové filmy doma nedívá.
"Nemám je rád, obsahují příliš napínavé scény, které moc prožívám. Nemusím ale ani ty romantické. Ty mě zase pro změnu moc rozněžní. A tak se nejraději dívám na komedie," vysvětluje.

Vašo Patejdl je citově velmi založený člověk a neskrývá, že roní slzy u každého druhého filmu.
"Nestydím se za to. To je život." 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.