Echinacea – deštník proti bacilům


Venku sice ještě občas svítí sluníčko, ale pohled na teploměr nás rychle přivede do reality, že léto je dávno za námi. Teď je na nás připravit nejen svůj šatník, ale hlavně svoje tělo, na sychravý podzim, chladnou zimu a spoustu bacilů všude kolem nás.

Třapatka nachová – klíč ke zdraví
Název echinacea je odvozeno z řeckého slova echinos neboli ježek. Je to vytrvalá až 1 metr vysoká bylina, která připomíná kopretinu. Střed květu má šiškovitý tvar s bodlinami a u nás je známá pod názvem třapatka. Existuje více druhů, nejznámější je však třapatka nachová.
Používali ji již Indiáni v Severní Americe na bolesti v krku, nachlazení a dokonce na hojení ran při uštknutí hadem.

Echinacea se stala oblíbenou a slavnou bylinou, rozšířila se po celém světě. Na začátku 20. století výzkumy německého vědce Gerharda Madause prokázaly, že třapatka nachová aktivuje bílé krvinky, které jsou schopny pohltit původce infekce přímo v organizmu člověka. Díky tomu, že vykazuje značnou antibiotickou aktivitu nejen proti bakteriím, ale také proti virům, si vysloužila přezdívku přírodní antibiotikum.

         

Královna forem
Třapatka se drží na výsluní díky svým účinkům už pěknou řadu let. Stačí se v lékárně podívat okolo sebe a uvidíme echinaceu v tobolkách, kapslích, kapkách, krémech i sirupech. Jedním z českých výrobců, kteří vyrábí produkty z echinacey je společnost AROMATICA. Z uvedených forem tak můžeme najít Echinaceové bylinné kapky, bylinné kapky Echinacea Aktiv, tobolky Echinacea 100 + vitamin C a Jitrocelový sirup Echinka pro děti, který obsahuje výtažek z třapatky nachové pro rychlejší rekonvalescenci při kašli a nachlazení.

 

Bezpečí pod deštníkem
Kapky i tobolky od firmy AROMATICA jsou skvělým doplňkem stravy v době podzimních plískanic, zimní sezóny i jarních chřipkových epidemií. Echinacea chrání naše tělo před viry a bakteriemi a vytváří nám neviditelný deštník pro naše bezpečí. Nedejte virům šanci a braňte sebe i své nejbližší. Jsou přece lepší možnosti jak trávit příjemné chvíle v posteli než s horečkou a kapesníkem.

www.aromatica.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.