Domácí bramborové noky

21.4.2010 | Gastronomie

Připadá Vám, že bramborové noky stojí zbytečně hodně peněz? Nebo že jsou málo bramborové? Uvařte si své vlastní!

Domácí bramborové noky:

Suroviny:
500 g vařených brambor
1 vejce
1 žloutek
150 g polohrubé mouky
3 lžíce margarínu 
sůl 

Postup:

  1.  Všechny suroviny důkladně uhněteme a spojíme v těsto. 
  2.  Necháme chvilku odležet.  
  3.  Vytvaruje noky velké asi 2 cm.
  4.  Noky naházíme do vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
  5.  Podáváme jako přílohu k jídlům, jako je například slepice na paprice. Můžeme je však připravit také jako samostatný chod, když do nich vmícháme kostičky uzeného masa s kysaným zelím. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z brambor

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.