Do Francie se teď nechystám, zakládám tady kapelu, vzkazuje Iva Frühlingová

29.10.2009 | Revue

Zpěvačka Iva Frühlingová (27) se rozhodla odejít ze sólové dráhy.

Stala se spoluzakladatelkou české poprockové skupiny NO PAN!C. Spolu se slovenským kytaristou a zpěvákem Peterem Boškou a českým bubeníkem a zpěvákem Václavem Polanským vydávají 2. 11. své první album s názvem Doma nejlíp.

"Jsem moc ráda, že nám tento hudební projekt vyšel a že jsem se stala jeho součástí," svěřila se zpěvačka a prozradila, že 10. listopadu proběhne oficiální křest této skupiny.

Protože zkoušky s kapelou a vystoupení zaberou Ivě hodně času, do Francie se prý jen tak nepodívá.

"Teď musí jezdit Francouzi za mnou," řekla se smíchem.

"Mám tady spoustu práce. Kromě toho, že spoluzakládám kapelu, tak jsem také vydala knihu s názvem Příběhy modelek a mám tady ještě spoustu dalších závazků. Francie teď bude muset nějakou dobu počkat," tvrdí Iva.

První album skupiny NO PAN!C s názvem Doma nejlíp vychází již 2. listopadu. Objeví se na něm čtrnáct písní, a to výhradně v češtině.
Přestože to je pro Frühlingovou netypické - je známá především svými francouzskými hity O? tu veux Quand tu veux či La Muerte -, na koncertování v češtině se prý těší.

"V hlavě jsme, já i kluci, nosili spoustu nápadů na české písničky, které se pro mé francouzské projekty nedaly využít. A tak jsme založili NO PAN!C," vysvětlila Iva, proč se do projektu rozhodla jít.

První "ochutnávka" z nového alba v podobě singlu Neřeším zamíří do vybraných českých rádií už v nejbližších dnech. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.