Děti mají baby design!

09.03.2009 | Bydlení

Postýlky, ohrádky, jídelní židličky a další nábytek, autosedačky, kočárky, chodítka, hračky, tapety, obrázky, oblečky, koupelny, lahve, nádobí a dokonce i golfové hole, výběr dětského zboží je pestrý a bohatý jako nikdy předtím. A všechny tyto dětské věci a věcičky podléhají baby designu!

Kde se vzal baby design?
Ať si to přiznáme nebo ne, západní svět se točí kolem dětí. Stárnoucí populace konečně začala mít nové mladé přírůstky. A to dokonce v takovém rozsahu, že hovoříme o éře babyboom. Společenská situace se během posledních dvaceti let značně změnila. Mladým lidem se v souvislosti s pádem berlínské zdi, doprovázeným následnými událostmi, otevřely nové možnosti. Mohou studovat nové obory, učit se nové řeči na odpovídající úrovni, cestovat do mnoha zemí a pracovat v nich. A tak není divu, že generace, která přišla na svět v 70. a 80. letech minulého století, přivádí své potomky na svět teprve v posledních několika letech. Často poté, co se jim podařilo dosáhnout osobního a profesního úspěchu a alespoň částečného vyřešení bytové situace a materiálního zajištění. Mladí lidé preferují plánované rodičovství, aby jejich potomci přišli na svět do pevného zázemí a komfortního prostředí, a oni se jim tak mohli dostatečně věnovat a dopřát jim vlastní pokojíček, často i koupelnu a spoustu kvalitního dětského zboží a hraček. A právě tato rodičovská touha, inspirována potřebami dětí a moderním světem plným techniky, dala vzniknout baby designu.


Mrkněte na net!
Baby design vás začne zajímat v okamžiku, kdy se rozhodnete, zařídit vašemu dítěti jeho první pokojíček. Někteří rodiče tak činí ještě předtím, než se jejich dítě narodí, jiní o něco později. Když vyrazí na nákupy dětského zboží, jsou často překvapeni bohatým výběrem židliček, stolečků, postýlek, matrací, poliček, lampiček, koberců, hracích dek, nejrůznějších textilních doplňků, a dalších dekorací, že váhají, co svému dítěti do pokojíčku přesně vybrat. Z dětského povlečení se na nastávající maminku usmívá Medvídek Pú a jeho přátelé, Pat a Mat, domácí i exotická zvířata, snad nejoblíbenější jsou pejsci a medvídci, kočičky a hmyzí přátelé. Protože chození po obchodech může být pro budoucí maminky náročné, doporučujeme jim, mrknout se na internet. Kam? Třeba na www.obchudekusvicky.cz, nebo na www.mimishop.cz/dodo. Nakupování po internetu je velmi pohodlné a často za nižší cenu. Na druhou stranu, všechno má své, ve specializovaném baby obchodě vám zase dobře poradí a pomohou s výběrem. 

Dětské není dospělé!
Pokud jde o zařizování dětských interiérů, nejsou pravidla tak přísná jako je tomu v případě těch dospěláckých. Naopak, trendy a styly, jako je například minimalismus, zde nemají co pohledávat. Dětský koutek nebo pokoj má být barvený a veselý, aby se v něm dítěti líbilo. Děti mají rády barvy. Líbí se jim zvířátka, autíčka, a později si oblíbí také pohádkové motivy. V peřinkách se spoustou natištěných čtvernohých kamarádů se jim bude dobře usínat i probouzet. Na hodinách ve tvaru zvířátka budou rádi sledovat čas, na měkkém veselém sedáku se jim bude dobře sedět při hře.

Pokud jde o koupání, potěší je osušky a doplňky s veselými motivy květin nebo zvířátek. Také dětský designovaný zubní kartáček, třeba se želvou, není k zahození. K dětskému stolečku pořiďte dětem vlastní sadu nádobí, nejlépe z nerozbitného materiálu. Oblíbený trik, že když dítě sní svou porci, ukáže se mu na dně talíře obrázek, stále funguje!


Ti přísnější z vás, budou mít někdy pocit, že baby design snad nemá s designem vůbec nic společného, ale tak to není. Pamatujte na to, že dětské není dospělé, a dopřejte dětem pestrý svět!


Zdroj: www.StavimeSen.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.