Dana Morávková vybrala synovi příjemné kroužky

31.08.2009 | Revue

Herečka Dana Morávková (38) patří k těm rodičům, kteří mají dokonce rádi začátek nového školního roku.

Když poprvé hrála Andreu v Rodinných poutech, šel její syn Péťa do první třídy. Teď - jako doktorka Tichá v Ordinaci v růžové zahradě - ho vede už do páté třídy.

"Péťa chodí do školy velmi rád, protože my, rodiče, ho k ničemu nenutíme," usmívá se televizní seriálová hvězda. "Především se mu snažíme s manželem vybrat zájmové kroužky tak, aby ho bavily. On miluje ping pong, baví ho tenis, rád sportuje, tak proč by nesportoval…"

Možnou budoucí dráhu herce nebo muzikanta mu rodiče nehledají ani neumetávají.

"Péťa chodí na piano, protože ho baví, a samozřejmě na angličtinu. Myslím, že jsem jako všechny ostatní maminky, které milují své děti, dávají jim prostor k jejich zálibám a do ničeho je tvrdě nenutí. Hlavně, aby byly děti zdravé a šťastné," podotýká Dana.

Morávková také ráda chodila do školy. Po úspěšných studiích na gymnáziu absolvovala herectví na DAMU a choreografii na HAMU. Nejenže hraje v televizních seriálech a na divadelních prknech, ale také čas od času připravuje choreografii pro některé divadlo. Před časem například pro Rusalku, kterou režíroval Zdeněk Troška ve Státní opeře.

"Choreografii jsem rozhodně kvůli televizním rolím nepověsila na hřebík. Ale je to profese, kterou nemohu tvořit do šuplíku, musím mít konkrétní nabídku. Naposledy jsem připravovala choreografii pro moderní gymnastky. Nedávno jsem byla oslovena litvínovským divadlem, jestli bych pro ně něco udělala. Řekla jsem, že ano, tak se teprve uvidí," uzavírá televizní Andrea Rubešová alias MUDr. Tichá slibně. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.