Co nedělat, když se chcete pomilovat?

30.10.2009 | Sex a vztahy

Každému se to už někdy stalo! Schylovalo se k velmi příjemnému milostnému zážitku...

Avšak najednou jeden z partnerů řekl, nebo udělal něco, co toho druhého od jeho původního záměru naprosto odradilo. Nechcete již zažívat podobná rozčarování? Upozorníme Vás, nač si dát pozor, abyste se do takových situací zbytečně nedostávala!

Mluviti stříbro, mlčeti zlato!
Někdy stačí vyslovit pouhou větu a jedinečné kouzlo okamžiku vezme za své. Jeden ze zásadních rozdílů mezi muži a ženami spočívá mimo jiné v tom, že příslušnice něžného pohlaví dokážou myslet na několik věcí zároveň. Proto není ničím neobvyklým, když během intimních chvil s partnerem myslí také na záležitosti, které se bezprostředně netýkají jejich partnerského života. Ona společná chvilka s partnerem bývá totiž mnohdy i jedním z mála okamžiků, kdy mohou v klidu přemýšlet o tom, na co není jindy čas. Některým ženám prochází hlavou až neuvěřitelně pestrý a rychlý sled myšlenek. Pracovními starostmi a mezilidskými problémy jejich rodinných příslušníků, přátel či známých počínaje a starostmi o domácnost konče. 

Pozor na hloupé otázky! 
Pokud se tato výše uvedená „nepřítomnost“ odehrává pouze v duševní rovině, partner si často ničeho ani nevšimne. Problém však může nastat, když je onen vzácný okamžik prolomen větou, která je pro muže nezvratným důkazem toho, že se mu jeho partnerka (alespoň pokud jde o duševní přítomnost) dostatečně nevěnuje. 

Milé dámy, pozor! Jestliže nevhodnou chvilku zavedete řeč na Vašeho společného známého, děti, ekonomickou situaci, prostě na cokoliv jiného, než je On a Jeho Ego, Váš partner to může vnímat, že tyto věci jsou pro Vás mnohem důležitější než on. V tom okamžiku se stáhne, nebo dokonce urazí, a nic mu už nevysvětlíte. Dobrá rada zní: Přemýšlejte si během předehry, o čem chcete, raději však nevyslovujete otázky typu: „Kdy přijde na návštěvu Martin?“

Nebo: „Už přišly ty peníze?“

Anebo: „Víš, že tvůj syn zase propadá z matematiky?!“

Nestěžujte si!
Stejně tak asexuálně na muže působí, když si jejich partnerka začne na něco stěžovat. Ať už je to bolest hlavy, špatné počasí, nebo to, že poslední dobou dvě tři kila přibrala. Úplně nejhorší je, stěžovat si na výkonnost Vašeho vlastního partnera! Pokud se chcete vášnivě pomilovat, na nic si nestěžujte! Postěžovat si můžete přeci jindy, teď by to byla zbytečná škoda! 

Někdy se však stane, že Vám ve chvilce s velkým Chá překáží jakýsi „podstatný detail“, jako je například zápach partnerových nohou či úst, nebo něco podobného. Pokud nemáte zrovna plný nos, víme, že to není zrovna dvakrát lehké, ale zkuste to protentokrát přežít! Namísto výčitek, které by překazily kouzlo této chvíle, partnera příště pozitivně motivujte k tomu, aby důkladněji dbal na svou očistu! 

Neveďte dlouhé telefonní hovory! 
Toto upozornění Vám možná bude připadat poněkud banální, ale nevěřila byste, kolik žen se toho prohřešku opakovaně dopouští. Pro ilustraci si uveďme malý příklad. Partner Vám rozepíná podprsenku, když v tom jako na potvoru zazvoní Váš mobilní telefon. Zvědavost Vám nedovolí jej ignorovat. Co když je to šéf? Co když se něco stalo? Zpravidla se nic nestane, ale Vy vzrušeného partnera odstrčíte, a telefon stejně vezmete. A hle, je to Vaše dobrá kamarádka, se kterou si toho máte hodně co říct! Dobře Vám radíme, učiňte tak jindy. Vaše dlouhé telefonování rozhodně nevzbudí v partnerovi ani špetku sympatie. Naproti tomu kamarádka se jistě neurazí, když jí příjemným tónem slíbíte, že zavoláte později. Pokud navíc dodáte, že máte právě rozdělanou naprosto neodkladnou záležitost, přičemž na svého partnera spiklenecky mrknete, jeho touhu ještě podpoříte! Přejeme Vám co nejméně faux pas a o to více zajímavých zážitků!

Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z těstovin

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.