Cítíte se staře a unaveně? Up-datujte svůj vzhled!

28.09.2009 | Krása a móda

Snad každá z nás zná tenhle pocit, který zaútočí nejčastěji před ženskými dny, anebo v menopauze.

Najednou se cítíme unaveně a staře. A protože člověku je právě tolik let, na kolik se cítí, je třeba, začít s tím hned něco dělat!

Odčerněte se! 
Když je nám dvanáct třináct, rády se vydáváme za patnáctileté. O deset let později tuto situaci neřešíme. Avšak za dvacet třicet a více let bychom si všechny ty přidané roky v minulosti tak rády ubraly! Skutečný stroj času zatím neexistuje, takže musíme na věc jinak. To, jak se cítíme, ovlivňuje celá řada faktorů. Mezi ty nejdůležitější z nich patří styl našeho oblékání.

Především ženy, které mají (často je to však jen pocit) nějaké to kilo navíc, často volí černý styl oblékání. Černá je sice elegantní, s krásnými černými šaty s hlubokým výstřihem, doplněnými perlami jistě nešlápnete vedle, „přečerňovat“ se přes den však příliš dobré není. Je totiž dokázáno, že černá barva ubírá člověku energii. Nehledě na to, že v ní vypadáme mnohem starší. Pokud je tedy tato temná barva Vaší oblíbenkyní, a přesto chcete vypadat mladě, zvolte v černé pouze část oblečení, nejlépe tu, která je nejdále od hlavy. Blízko k obličeji by měly být světlé barvy, které opticky sníží Váš věk a zvednou Vaši náladu. Energii Vám naopak dodá červená!

Jestliže Vaše práce vyžaduje společenské oblečení, volte raději mladistvěji vyhlížející kostýmky. Neupínejte se do halenek, vezměte si do kostýmku tričko, které je šik a přiměřeně sexy! 

Rozzařte svou tvář!
Způsob našeho líčení nehraje o nic menší roli, nežli styl oblékání. Každý, kdo s námi přichází do styku, se nám dívá do tváře. Věřte, že tlusté nánosy make-upu a rtěnky v kombinaci s výraznými stíny člověka rozhodně neomladí. Vsaďte raději na přirozené líčení. Pokud jste v noci špatně či nedostatečně spala, celková únava se na tváři nejspíše projeví. V tomto případě je ideální, použít ráno jemně narůžovělá zdravíčka a bílé oční stíny. Pomocí tohoto růžovo-bílého triku zaručeně zamaskujete skoro všechny viditelné známky únavy. Dále budete nejspíš potřebovat oční korektor, kompaktní pudr a rtěnku na zvýraznění rtů. Jestliže si připadáte vybledlá, zajděte na solárko. Když se to s umělým sluníčkem nepřehání, tak člověku prospívá. Opálená pleť navíc vypadá mnohem lépe než tmavý make-up. 

Hýčkejte se a hýbejte se! 
Nežijte pouze v zajetí svých povinností. Práce, nákupy, domácnost, to by umořilo i oslici. Bez výčitek svědomí zajděte jednou týdně do wellness centra a dopřejte si buď saunu, masáž, vířivku, anebo všechno najednou. Sauna, pokud ji navštěvujete pravidelně, je velmi spolehlivým dobíječem baterek. Z Vašeho těla se zde odplavují nečistoty a příjemně se prohřejete. Kromě toho moc nestojí. Když se budete cítit unavená, neřešte to konzumováním sladkostí, ty Vám příliš nepomohu. Zajděte raději na pedikúru s masáží nohou, nebo na cvičení. Fyzická námaha představuje dokonalé odreagování (hlavně při sedavém zaměstnání)! Kdo chodí pravidelně cvičit, cítí se mladý a fit. 

Buďte atraktivní!
Nedílnou součástí naší péče o tělo jsou vlasy. Ne nadarmo se říká, že jsou korunkou krásy. Takové neupravené vlasy, či nevhodně zvolený účes, Vám může zbytečně přidat i pěknou řádku let. Pokud se sama sobě nelíbíte, zajděte ke kadeřnici. Nechce to ale jen tak ledajakou kadeřnici, která Vám naprosto bez fantazie vždycky zarovná konečky, a pak udělá tu samou vodovou. Chce to někoho kreativního, kdo své práci skutečně rozumí. Upravená se budete cítit atraktivní. A nezapomeňte si koupit něco slušivého na sebe. Při svém výběru nebuďte fádní a nebojte se módních odstínů. 

Zrelaxovaná po sauně, přirozeně nalíčená, s cool účesem a ve slušivém modýlku si můžete vyrazit s kamarádkou. Bude se po Vás ohlížet tolik ctitelů, že si rozhodně nebudete připadat ani stará, ani unavená! 

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.