Chytilová darovala Polívkovi skleněnou hůl, aby už neblbnul!

07.10.2009 | Revue

Režisérka Věra Chytilová (80) stále touží natáčet nové filmy. A ani v jejích letech ji neopustil smysl pro humor.

Když přála Bolkovi Polívkovi k šedesátinám, darovala mu skleněnou hůl. I s peprným komentářem. 

"Bolkovi jsem dala skleněnou hůl, aby si uvědomil, kolik už mu je a přestal blbnout," prozradila nestárnoucí první dáma české kinematografie.

Kurvahošigutentag 2? Možná…
S Bolkem teď Chytilová absolvovala i vážný rozhovor o další spolupráci.
"Bolek mně říkal, že bychom mohli natočit pokračování filmu Dědictví aneb Kurvahošigutentag. Už má snad prý i připravený scénář. Zatím nevím, jestli se do toho pustím, to bude záležet na mnoha okolnostech, z fleku to nejde říct," říká Věra Chytilová.

A ačkoliv přiznává, že občas má zdravotní problémy úměrné jejímu věku, filmovou režii ještě rozhodně nehodlá pověsit na hřebík.
"Na své filmy se občas dívám proto, abych si vybavila, s kým jsem vlastně spolupracovala. Některé tváře mi už úplně vypadly," přiznává s úsměvem.
Přesto chce ještě nějaký film natočit.
"Fascinuje mě stěhování lidí. Jak se prostě seberou, zapakujou věci, jedou do úplně jiného státu a začnou tam bydlet. Někde, kde nemají vůbec kořeny. Já bych takovou věc nemohla udělat. Měla jsem kdysi mnoho nabídek k emigraci. Ale nedokázala bych nikam odjet natrvalo," konstatuje Věra Chytilová.

Lákavý námět o přesídlování lidí konzultuje se svým známým, který má realitní kancelář. "Vypráví mi občas naprosto neuvěřitelné příběhy. Myslím, že by to stálo za to, zpracovat je do scénáře. A dost možná, že si ho napíšu sama," prozrazuje Věra Chytilová. 

Zdroj, foto: Korzo



Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.