Chobotnice? To chce dobrý recept!

9.4.2010 | Gastronomie

Není nad českou kuchyni. Občas to ale chce nějaké zpestření. Tentokrát Vám doporučíme inspirovat se ve Středozemí a připravit si chobotnici. Příprava není nikterak složitá. Kromě chobotnice stačí použít suroviny, které máte běžně doma.

Recept z chobotnice: 

Suroviny:
1 středně velká chobotnice (asi 0,5 kg)
2 cibule
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
špetka oregana
pepř a sůl 
listový salát
citron

Postup:
  
  1.  Chobotnici nejprve uvaříme ve slané vodě, a to cca 30 minut.
  2.  V hlubší pánvi osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na tenké kroužky.
  3.  Chobotnici rovněž nakrájíme na tenké kroužky a spolu s plátky česneku přidáme k cibuli.
  4.  Osolíme, opepříme, přidáme oregano.
  5.  Dusíme tak dlouho, dokud není chobotnice měkká.
  6.  Podáváme na listovém salátu s plátkem citrónu.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty z ryb

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.